geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 lossen multitasking-probleem op
Recent kon je hier op MacFreak al lezen dat er problemen waren met multitasking in iOS 13. Dat merkte je bijvoorbeeld als je van een video van YouTube naar een app schakelde en terug, dan begon die weer vanaf het begin. En in Safari geopende artikelen schakelden terug naar de website zelf.

Gelukkig kunnen we dit inmiddels in de verleden tijd schrijven, Apple heeft in zowel iOS als iPadOS in één klap dit probleem opgelost op iPhone, iPod touch en iPad. Dat was trouwens niet de enige bug die in deze update opgelost wordt, in de release notes hieronder kan je zien wat de andere zijn. En daar zitten niet onbelangrijke bij, zoals het verliezen van de verbinding tijdens een telefoongesprek. Met andere woorden, met 13.2.2 is de kans dat de verbinding verloren wordt weer wat kleiner geworden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13.2.2ReleaseNotes.jpg
iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 lossen multitasking-probleem op

klik op de afbeelding voor een grotere versie

In de schermafbeeldingen hierboven kan je de release van Apple zelf zien. Daarin zit trouwens een spelfout, iets wat bij Apple zelden of nooit voorkomt. In de dezelfde release notes hieronder is die fout gecorrigeerd.

Citaat
iOS 13.2.2 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone. Deze update bevat:

  • Oplossing voor een probleem waarbij apps die in de achtergrond werden uitgevoerd, onverwachts werden gestopt
  • Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone na een telefoongesprek tijdelijk de verbinding met de mobiele voorziening verloor
  • Oplossing voor een probleem waarbij mobiele data tijdelijk niet beschikbaar was
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor Exchange-accounts antwoorden op e-mailberichten die waren gecodeerd met S/MIME onleesbaar werden
  • Oplossing voor een probleem waarbij eenmalige aanmelding met Kerberos in Safari kon leiden tot een verzoek om authenticatie
  • Oplossing voor een probleem waarbij het opladen werd onderbroken bij accessoires die werken via YubiKey Lightning

Informatie over de beveiligingsaspecten van Apple software-updates vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 lossen multitasking-probleem op


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 lossen multitasking-probleem op


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 13.2.2 en iPadOS 13.2.2 lossen multitasking-probleem opmet dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste melddeBereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Mac OS X
install gedaan
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7.1  2016
old Apple computers never dies
geplaatst door: GeorgeM
Citaat
Oplossing voor een probleem waarbij mobiele date tijdelijk niet beschikbaar was

 :happy: :happy: :happy:
geplaatst door: Jurriaan
Ik Beta verder, 13.3 (weet ook niet hoe ik terug kan naar 13.2.2).
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
geplaatst door: peterdh
@jurriaan: je beta profiel verwijderen en terug naar een backup van voor de beta?
Sathu Thai Massage, Groet, Peter