geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
DuckDuckGo Privacy Essentials nu ook klaar voor Catalina
Als je geen zin hebt in het mee-gluren van onder andere zoekmachines, dan is DuckDuckGo een uitstekende optie. Niet alleen voor je privacy, het is ook een uitstekende zoekmachine die vaak sneller vindt wat je zoekt dan Google, doordat de resultaten niet ‘vervuild’ worden door erg veel advertenties.

Maar DuckDuckGo doet nog meer in een poging om onze privacy zo goed mogelijk te beschermen, dat gebeurt met de DuckDuckGo Privacy Essentials extensie voor Safari, waarmee het voor trackers nog wat lastiger wordt om je te volgen. Het goede nieuws is dat er net een nieuwe versie van deze extensie is uitgekomen, en deze versie is nu ook klaar voor macOS 10.15 Catalina. Deze extensie bestaat niet voor iOS, daar kan je de DuckDuckGo Privacy Browser gebruiken.


Er is wel een kanttekening nodig bij dit nieuws. Het effect van browsers die ons steeds beter beschermen tegen mee-gluren, is dat de gluurders nieuwe technieken ontwikkelen en gebruiken. Daarbij wordt steeds vaker gekeken naar unieke dingen als het International Mobile Equipment Identity (IMEI) nummer of de Unique Identifier (UDID) van je device.

Het wachten is tot het moment dat Apple dit soort informatie ook kan afschermen, tot die tijd lijkt dit kat-en-muis-spel gewonnen te worden door de mee-gluurders, die graag een zo compleet mogelijk profiel van ons allemaal willen opbouwen. Of wij daarvoor kiezen, of juist niet, is voor die partijen absoluut niet interessant.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: DuckDuckGo Privacy Essentials nu ook klaar voor Catalina
9 november 2019 - 17:27    reactie #1
geplaatst door: annemia
Wel jammer dat Privacy Essentials op mijn oude Macbook, late 2008, niet meer geïnstalleerd kan worden. Je moet minstens 10.15 hebben.
Mac mini i7 late 2012 met SSD; iPad 3, iPhone SE 2020, MacBook Pro 13" 2017