geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MetaFacebookLogo-icoon.jpg
Nee, Apple gaat niet samenwerken met Meta voor AI
Sinds Apple’s aankondiging van de samenwerking met OpenAI, zodat we deze herfst ChatGPT kunnen gebruiken zonder onze privacy daarvoor te moeten opofferen, gaan er geruchten over samenwerking op dit gebied met andere tech-giganten, waaronder ook met Meta

Opvallend, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp staat vooral bekend om zijn enorme datahonger, dus hoe zou dat met privacy te verenigen zijn?Volgens Bloomberg is dit allemaal oud nieuws, Apple zou maanden geleden wel kort met Meta in gesprek zijn geweest. In maart zou er gesproken zijn met Metam, Alphabet (het moederbedrijf van Google en YouTube) en OpenAI, de gesprekken met Meta zouden door dat bedrijf aangegaan zijn.

Er werd uiteindelijk voor OpenAI gekozen omdat het daarbij mogelijk wordt om dat zonder in te loggen te gebruiken en zelfs de IP-adressen van de gebruikers geanonimiseerd worden. Het wordt voor OpenAI dus praktisch onmogelijk om ongevraagd meer van ons te weten te komen.

Apple heeft nog wel interesse in het toevoegen van andere partijen, maar welke dat zijn en of daar nog serieuze gesprekken mee gaande zijn, dat is  nog niet bekend.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.