Nee, de Vision Pro gaat je hersens niet koken
12 februari 2024 - 09:12   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Nee, de Vision Pro gaat je hersens niet koken
De reviews van de Vision Pro maken duidelijk dat Apple hier voor het eerst laat zien hoe AR en VR het best gebruikt kunnen worden. Het duurt waarschijnlijk nog een paar generaties voordat de hardware echt volwassen is, maar de software kan nu al met gemak revolutionair genoemd worden.

Maar er zijn natuurlijk ook tegenstanders, waarbij zorgen over straling ook voorbij komen. En dat laatste is echt niet nodig.


Terechte zorgen

Om te beginnen, er zijn zeker gevallen waarbij het beter is om geen Vision Pro te gebruiken, of deze op zijn minst erg uitgebreid te testen voordat tot een aanschaf wordt overgegaan. Apple zelf heeft over dit onderwerp dit support-artikel gepubliceerd, en daarin komen de volgende aandoeningen voorbij als mogelijke contra-indicatie.

  • Aanvallen
  • Psychische aandoeningen
  • Duizeligheid of hoogtevrees
  • Evenwichts- of loopstoornissen
  • Huidallergieën of gevoeligheden
  • Migraine of chronische hoofdpijn
  • Aandoeningen aan het binnenoor
  • Droge ogen, jeuk of zwelling van de oogleden
  • Oog- of gezichtsstoornissen, zoals binoculair zicht
  • Infecties van de ogen, oogleden of huid rond de ogen

Straling

In de video van Anna Gimbrère voor Bright hierboven worden de verschillende soorten straling en wat ze voor ons betekenen al uit de doeken gedaan. Daarin wordt ook al duidelijk dat het bij Wi-Fi en Bluetooth gaat om straling met een relatief grote golflengte, iets waarbij wij hoogstens last kunnen hebben  van warmteontwikkeling.

Zorgen over straling kunnen terecht zijn, maar dan voor mensen die vaak in de buurt zijn van bronnen met erg sterke straling. Denk aan mensen die voor hun werk vaak dicht bij de bron van radar-golven moeten werken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixitVisionProBluetoothchip.jpg
Nee, de Vision Pro gaat je hersens niet koken

klik of tap voor een grotere versie

SAR

Van de straling van alle elektronische apparaten in de VS moeten de SAR-waardes gepubliceerd worden, SAR staat voor Specific Absorption Rate, dus de hoeveelheid straling die door je lichaam opgenomen zal worden. De SAR-waardes voor de Vision Pro vind je op deze pagina.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat de wettelijke SAR-limieten niet eens in de buurt komen van het punt waarop schade begint. Wettelijke grenzen hebben een enorme veiligheidsmarge en zijn veel lager vastgesteld dan het punt waarop blootstelling aan radiofrequentie (RF) schade kan veroorzaken. En er zijn verschillende wettelijke en veilige grenzen voor blootstelling aan extremiteiten, het hoofd en het hele lichaam voor de meeste vormen van straling, RF of ioniserende straling.

iPhone in Frankrijk

Eén van de redenen waarom er nu zorgen zijn over de Vision Pro is waarschijnlijk de problemen die Apple afgelopen jaar in Frankrijk kreeg, omdat de iPhone 12 teveel straling zou uitzenden. Maar in die testen werd die iPhone niet getest naast een oor, maar op een tafel. Er werd dus geen rekening gehouden met het feit dat Apple al jaren alle iPhone's in staat stelt om te detecteren dat als ze niet naast een hoofd of in een broekzak zitten het zendvermogen iets verhogen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12LineupVlak.jpg
Nee, de Vision Pro gaat je hersens niet koken


Het lijkt voor de hand te liggen dat het muisje ooit nog een staartje zal krijgen, want bij Apple waren ze het daar duidelijk niet mee eens. #VisionPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.