geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Netflix gaat mogelijk ook concurreren met Apple Arcade (Upd. x3)
Het doel van Netflix is dat we zoveel mogelijk van het platform gebruik maken, en zo trouwe klanten blijven die er niet over denken om het abonnement op te zeggen. Dat doel betekent dat je mensen zoveel mogelijk aan je moet binden, en bij Netflix zijn ze zich er erg van bewust dat gaming een bedreiging is.

Want hoe meer mensen games spelen, hoe minder er naar Netflix gekeken wordt, bij Netflix zelf werd in het verleden de game Fortnite bijvoorbeeld al gezien als een bedreiging. Het gezegde ‘if you can’t beat them join them’ kennen ze bij Netflix natuurlijk ook, en dus lijkt het er op dat ze bij Netflix in de komende tijd ook games gaan aanbieden. Om die reden is inmiddels Mike Verdu bij Netflix aangenomen als vice president of game development, hij werkte eerder als vice president bij Facebook verantwoordelijk voor games op de Oculus virtual-reality headsets.


Als Netflix inderdaad met games komt en die slaan aan, waarna het aanbod dan natuurlijk uitgebreid zou worden, dan worden Netflix en Apple op nog een gebied concurrenten.

Want Apple heeft naast Apple TV+ ook al een tijdje Apple Arcade, waarmee je inmiddels meer dan 180 verschillende games kan spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Wil je nog meer weten over dit onderwerp, dan is dit artikel van Bloomberg de moeite van het lezen waard.


Update: inmiddels zijn de plannen van Netflix duidelijk geworden, het bedrijf gaat zich inderdaad ook op een abonnement voor games aanbieden. Maar daarbij richt het zich (opvallend genoeg) in het begin vooral op gaming op mobiele devices.


Update 2: inmiddels is deze nieuwe service van Netflix live voor Android, een versie voor iOS volgt op een later moment.Update 3: Netflix heeft er voor gekozen om voor iPhone, iPad en iPod touch ‘losse’ games in de App Store te zetten. Hieronder een aantal daarvan:

Stranger Things: 1984
Stranger Things 3: The Game
Card Blast
Shooting Hoops
Teeter (Up) #AppleArcade #Netflix #AppStore
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: iSan
Niet alleen met Apple, ook met Google stadia en weet ik veel wat voor gaming streamingsdiensten nog meer.
geplaatst door: puk1980
Het doel van Netflix iedere platform service provider, Apple incluis, is dat we zoveel mogelijk van het platform gebruik maken, en zo trouwe klanten blijven die er niet over denken om het abonnement op te zeggen.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: Paradijs
Hier in huis zowel Netflix als Apple+. Conclusie na een paar maanden: Apple+ wordt niet verlengd. Toch niet die series die we verwachtten. Hoewel ik moet zeggen dat na een tijdje ook Netflix minder wordt bekeken.
Komt misschien ook omdat de tv steeds minder aan staat.  :music:
Loquendi Libertatem Custodiamus
geplaatst door: GeorgeM
Hier inmiddels een Apple One abonnement, want Apple Music en iCloud wilde ik toch.

Kijk Apple TV+ minder dan Netflix, maar dat is ook gewoonte. Als ik wel af en toe naar Apple TV+ kijk zie ik daar wel goede dingen voorbij komen (vond Ted Lasso bijvoorbeeld verrassend goed).
geplaatst door: iSan
Hier in huis zowel Netflix als Apple+. Conclusie na een paar maanden: Apple+ wordt niet verlengd. Toch niet die series die we verwachtten. Hoewel ik moet zeggen dat na een tijdje ook Netflix minder wordt bekeken.
Komt misschien ook omdat de tv steeds minder aan staat.  :music:
Tussen Netflix en Apple TV+ is eigenlijk nog niet te vergelijken.
Netflix heeft naast eigen 'Originals' ook content van andere filmmaatschappijen op contractuele basis.
Apple heeft (nog) geen andere filmmaatschappij opgekocht, zit dus met eigen 'originals', echter nog in beginnend fase en soort van videotheek (koop/huur) van alle filmmaatschappijen en dat wordt niet goed begrepen. Maar ze maken wel goede content voor TV+, mooie kwaliteit, mooie verhalen, echter ook niet alles spreekt mij aan.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: RW076
Los van het feit dat er uiteraard te veel streamingdiensten zijn, valt mij vooral op dat er zaken in sluipen die politiek leunen naar een kant van het spectrum bij allen. Ik stoor mij daar soms wel vaak niet aan. Maar denk dan wel eens, waarom zien mensen neutraal zijn niet als het hoogst haalbare?

Ik gun elk persoon (minderheid of niet) zijn moment van glorie, maar krijg toch het idee dat bv een voorwaarde om subsidie (of geld in het algemeen) te ontvangen is; om een lijstje met politiek geëngageerde krachttermen af te moeten kunne vinken alvorens hier kans op te maken.

Dit is uiteraard een slecht iets. Laat filmmakers gewoon films maken met hun creatief brein, en niet uitzoeken waarmee je subsidies kunt ontvangen en dan dat maken. Hiermee trek je allerhande figuren aan die niet in de eerste plaats filmmakers zijn puttend uit hun fantasie, maar subsidiejagers die vooral maken wat een politiek georiënteerd fonds tot doel heeft verheven. Dat is gewoon zonde.

Wat heeft dit met games te maken? Nou, het vergt niet heel veel fantasie om de stap van de ene ontspanning naar de andere te maken. De films en series van nu zijn bv preutser dan die van voor 1976 (als voorbeeld) en bevatten dus eerder genoemde extra's als standaard (ook in onderwerpen). Als dat bij films lukt, waarom zou dit dan niet bij games gaan gebeuren.

Films en series raken over het algemeen een iets volwassener publiek, games over het algemeen een iets jonger. Ik zit er echt niet op te wachten dat game makers zich met iets anders gaan bemoeien (opvoeding van kinderen doot te bepalen wat goed en fout is) dan het maken van de beste game mogelijk.

Kun je zeggen, maar alles is toch politiek? Ja inmiddels misschien steeds meer, maar ik zou het dus prettig vinden als we dat niet normaal (zijn) gaan vinden.
geplaatst door: de Redactie
Er is een tweede update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie
Er is een derde update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: orange
Ik hoop wel dat ze die zooi dan los van het reguliere aanbod houden.
Dat ik niet tijdens het browsen door de content ook nog eens games voor de kiezen krijg.