geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Afstandsbediening heeft geen U1 chip en werkt niet met ‘Zoek mijn’
Ik heb er een handje van om met de afstandsbediening van m’n Apple TV in mijn hand weg te lopen, terwijl ik bezig ben die ergens neer te leggen en daarna veel tijd kwijt te zijn om die weer op te zoeken. Ik hoopte dan ook dat de nieuwe een U1 chip zou hebben.

Dat is de chip die bijvoorbeeld ook in de nieuwe AirTags te vinden is, en als die er in zou zitten dan zou deze afstandsbediening makkelijk met Zoek mijn terug te vinden zijn. Maar in de specificaties van deze nieuwe afstandsbediening is daarover niet te vinden, en The Verge bericht inmiddels dat het ook niet de moeite is om daarnaar te zoeken, die chip zit er gewoon helemaal niet in.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4KGen2Remote.jpg
Afstandsbediening heeft geen U1 chip en werkt niet met ‘Zoek mijn’


Wat mij betreft een gemiste kans, ik had met liefde iets meer neergeteld voor een afstandsbediening die dit wel ingebouwd heeft. De beste optie lijkt op dit moment om er een AirTag aan vast te maken. De breedte van de afstandsbedinging is 3,5 centimeter terwijl de diameter van een AirTag 3 centimeter lijkt te zijn (als ik die in AR opmeet). Maar hoe ik die eraan verbindt, dat weet ik nog niet. Misschien dat er op een gegeven moment een hoesje voor deze afstandbediening op de markt komt waarin je een AirTag kan stoppen?

Maar het was natuurlijk prettig geweest als Apple op zijn minst een versie van deze afstandsbediening had aangeboden mét U1 chip. Of raken mensen die bij Apple werken nooit hun afstandsbediening kwijt? #AppleTV #SiriRemote
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: orange
Citaat
De breedte van de afstandsbedinging is 3,5 centimeter terwijl de diameter van een AirTag 3 centimeter lijkt te zijn (als ik die in AR opmeet). Maar hoe ik die eraan verbindt, dat weet ik nog niet.
There is a 3D-print for that.

Mooi kapje onderaan met een vakje voor de AirTag.
Heb je gelijk een mooi Apple logo op je remote.
Hou Thingiverse in de gaten, vast iemand die dat gaat maken.

En ik kan het printen (niet maken, want ik zal geen Apple TV aanschaffen  :wink: )
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: Jurriaan
Er komt een Pro remote, met AirTag.
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 15 beta | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio
geplaatst door: Ger Nijkamp
Er komt een Pro remote, met AirTag.
Dus je moet juist 'Pro' zijn om als een amateuristische losbol telkens je afstandsbediening kwijt te mogen raken...🤣 👍

[ Ger ]