geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Nieuwe Apple TV komt waarschijnlijk met een nieuwe afstandsbediening
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat in de vijfde beta-versie van tvOS 14.5 de naam ‘Siri Remote’ helemaal verdwenen is. Daarvoor in de plaats staat er nu overal Apple TV Remote, de naam die nu gebruikt wordt in landen waar Siri niet op de Apple TV beschikbaar is.

Dat leek in eerste instantie vooral een kwestie van marketing, maar er lijkt meer aan de hand. Want inmiddels komt er meer over naar buiten, en Apple blijkt inderdaad te werken aan een nieuwe Apple TV, waarbij de afstandsbediening ook onder handen genomen wordt. De interne code van Apple voor de huidige afstandsbediening is B439, de nieuwe code zou B519 zijn. Zo’n ‘afstand’ in nummers suggereert dat het hier om een compleet ander device gaat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-SiriRemote-2.jpg
Nieuwe Apple TV komt waarschijnlijk met een nieuwe afstandsbediening


De huidige Siri Remote is sinds het uitbrengen controversieel. Mensen zijn er of erg blij mee of ze hebben er een grondige hekel aan, een tussenweg lijkt onmogelijk.

Bij het uitbrengen van de Apple TV 4K in september 2017 werd een wit lijntje rond de menu-knop toegevoegd, maar verder is er aan deze afstandsbedinging sinds de Apple TV HD (toen nog Apple TV 4) in september 2015 uitkwam niets veranderd. Ik heb er zelf maar één bezwaar tegen: de huidige vorm is symmetrisch, niet heel erg handig voor iets wat je vaak met relatief weinig licht gebruikt.

Wat er aan deze afstandsbediening gaat veranderen is nog niet bekend, dat er echt iets aan gaat veranderen lijkt inmiddels wel vast te staan.