geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
De film “The Banker” wint NAACP Image Award
Bernard Garrett wilde in 1954 handelen in onroerend goed, maar zijn huidkleur was een groot obstakel: als Amerikaan van Afrikaanse afkomst had hij een donkere huid. Het lukt door samen de rijke club-eigenaar Joe Morris, met dezelfde kleur huid, een witte man over te halen om hun ‘front man’ te zijn.

Over dit verhaal werd een film gemaakt voor Apple TV+. Met de treffende titel The Banker. In eerste instantie waren er nog wat verwikkelingen, en leek het er even op dat de film helemaal niet uit zou komen. Maar uiteindelijk werden de plooien glad gestreken, en inmiddels heeft deze film een NAACP Image Award gekregen.


Het ‘NAACP’ in de NAACP Image Awards staat voor National Association for the Advancement of Colored People, een organisatie die zich al sinds 1909 inzet voor de belangen van Afrikaanse Amerikanen. Dat deze film daar een prijs won is dus niet voor niets, door het verhaal past die prima bij het doel van de NAACP.

De onderscheiding was voor ‘Outstanding Independent Motion Picture’, en het team van Apple TV+ was dan ook terecht trots op deze onderscheiding, zoals je in de tweet hieronder kan zien.
 #AppleTVPlus
De film “The Banker” wint NAACP Image Award
29 maart 2021 - 18:43    reactie #1
geplaatst door: Ziegler
Was een goede onderhoudende film.
De film “The Banker” wint NAACP Image Award
29 maart 2021 - 19:54    reactie #2
geplaatst door: Jeroendv
Dit is de enige film die ik op Apple+ gekeken had en ik vond het een goede film.