Nieuwe firmware voor de nieuwe Siri Remote
18 augustus 2021 - 07:57   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Nieuwe firmware voor de nieuwe Siri Remote
In Mei van dit jaar bracht Apple de tweede generatie van de Apple TV 4K uit. De veranderingen daarbij was de stap van Apple’s eigen A10X Fusion naar de A12 Bionic chip en de nieuwe Siri Remote. Met name die laatste trok de aandacht en kreeg erg veel positieve reacties.

Het is voor deze nieuwe Siri Remote dat Apple nu een firmware update heeft uitgebracht. Dat is niet alleen een update die je niet zelf kan installeren, maar ook een waarvan je niet eens kan zien of die geïnstalleerd is, of niet. Want de firmware-versie die te zien is in Instellingen → Afstandsbedieningen en apparaten → Afstandsbediening heeft vreemd genoeg niets te maken met deze firmware.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4K2021SiriRemoteMetUitleg.jpg
Nieuwe firmware voor de nieuwe Siri Remote


De aanduiding die door Apple zelf voor de vorige firmware werd gebruikt was 9M6336, de nieuwe versie is 9M6772 gedoopt. En om het allemaal nog mysterieuzer te maken geeft Apple ook nergens aan wat er anders is in deze nieuwe versie.

Gelukkig is de nieuwe afstandsbediening inderdaad een plezier om te gebruiken, en kennelijk willen ze bij Apple niet dat we daarbij over de firmware nadenken. #AppleTV
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.