geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Foxconn-Logo.jpg
Foxconn-fabriek in Vietnam waarschijnlijk voor MacBooks en iPads
In de afgelopen periode hebben we Foxconn in steeds meer landen zien uitbreiden, onder andere in India en Brazilië. Daarbij heeft het bedrijf ook grote plannen in Vietnam, en daarvoor heeft het van dat land net de vergunning verkregen.

Daarbij gaat het om een investering van 270 miljoen dollar, waarbij gespecificeerd wordt dat het hier de productie van laptops en tablets betreft, in totaal ongeveer acht miljoen per jaar. Hoewel Apple hierbij niet genoemd wordt was al bekend dat Apple Foxconn gevraagd had om een gedeelte van de assemblage van Macbooks en iPads naar Vietnam te verplaatsen.Dat verzoek had onder andere te maken met de toenemende spanningen tussen China en de VS, iets waar Apple natuurlijk niet het slachtoffer van wil worden.

Tot nu toe werden de spanningen tussen China en de VS vooral op het konto van Trump geschreven, maar de Democraten lijken inmiddels ook voor een behoorlijk harde lijn richting China gekozen te hebben. De beslissingen van Tim Cook en de zijnen zijn dan waarschijnlijk ook ingegeven door beleid op de langere termijn. Het is natuurlijk altijd een goed idee om de assemblage op verschillende locaties te laten uitvoeren, daardoor maak je jezelf eigenlijk automatisch minder kwetsbaar. #MacBookPro #MacBookAir #iPad
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Jeroendv
Waarbij kosten ook een rol spelen denk ik. De chinezen worden ook steeds rijker en China steeds minder interessant is als lagelonenland.
China heeft ook de wens om niet de lopende band van de wereld te blijven.