geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Nieuwe iPad Pro’s, duurste model met Liquid Retina XDR display
Tot verrassing van velen kwam er geen A14X chip in de nieuwe iPad Pro modellen, maar  kregen deze ook Apple’s nieuwe M1 chip. Daardoor was bijvoorbeeld de toevoeging van Thunderbolt mogelijk, of zelfs ermee Apple’s high-end Pro Display XDR aan te sturen.

En als we het toch over snelheid hebben, bij deze modellen maakt nu ook 5G als optie zijn entree. Daarbij heeft de grotere 12,9-inch iPad zelf nu een Liquid Retina XDR display ingebouwd gekregen, vooral mogelijk gemaakt door het gebruik van meer dan 10.000 door Apple zelf ontworpen mini-LEDs. Dit scherm kan een maximale piek aan helderheid produceren van 1.600 nits, maar zal in de regel tot maximaal een ook al niet kinderachtige 1.000 nits gaan.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2021FeaturesLiquidRetinaXDR.jpg
Nieuwe iPad Pro’s, duurste model met Liquid Retina XDR display


Een indrukwekkende contrast-ratio van 1 tot 1 miljoen betekent dat er op dit display ook een enorme schaal aan tonen en helderheden weergegeven kan worden.

Goedkoper in de MacFreak Shop

Verreweg de meeste van onze leden en bezoekers weten het allang: voor de beste prijzen moet je altijd in de MacFreak Shop zijn. Ook dit keer is dat weer het geval, want voor het goedkoopste 11-inch model iPad Pro model betaal je in de MacFreak Shop maar € 869,00 (dat is 30 euro onder de prijs die Apple rekent).

En voor het goedkoopste model 12,9-inch iPad Pro is dat € 1.189,00 (een korting van korting € 30,00). Al deze prijzen zijn natuurlijk inclusief btw en wettelijke heffingen, en met de officiële Apple-garantie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2021SpecsLiquidRetinaXDR.jpg
Nieuwe iPad Pro’s, duurste model met Liquid Retina XDR display


Camera’s en Center Stage

De camera’s op deze iPad zijn ook weer verder verbeterd, maar er is vooral iets bijzonders in de software wat opvalt. Door de nieuwe ultra-groothoek lens aan de voorkant is het mogelijk om de persoon altijd in het midden te houden tijdens videobellen. En komt er een tweede persoon bij, dan herkent de software dat en past zich automatisch aan.


De pagina met algemene informatie over deze nieuwe iPad Pro modellen van Apple zelf vind je hier, voor de specificaties kan je op ((https://www.apple.com/nl/ipad-pro/specs/ deze pagina terecht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2021MilieuLiquidRetinaXDR.jpg
Nieuwe iPad Pro’s, duurste model met Liquid Retina XDR display


Extra’s

Als laatste nog wat extra informatie. Het eerste is dat dat deze nieuwe iPad Pro modellen door de M1 chip nu ook Smart HDR 3 kunnen gebruiken. Met de extra hulp van de LiDAR scanner kan er zo ook met erg weinig licht nog prima foto’s gemaakt worden.

En het Magic Keyboard is er nu ook in een witte uitvoering, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadMagicKeyboardWitMetApplePencil.jpg
Nieuwe iPad Pro’s, duurste model met Liquid Retina XDR display

 #iPadPro
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Feek
Zoals ik ook al in dit draadje heb aangegeven:

En op de WWDC de aankondiging dat op iPad Pro met de M1 chip ook macOS kan draaien.... lijkt me de meest logische volgende stap. Zeker als je kijk op de laatste deel van de Keynote waarin de iMac en de iPad naast elkaar staan en de lijkt alsof dat de 'nieuwe' MacBook in de toekomst wordt......