https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookAir2020-icoon.jpg
Nieuwe MacBook Air makkelijker te repareren dan de voorganger
Toen Apple de nieuwe MacBook Air in oktober 2018 uitbracht waren ze bij iFixit niet erg enthousiast. In hun teardown kreeg dit model maar een 3 voor repairability, onder andere doordat het toetsenbord in de topcase verwerkt was, en zowel RAM als SSD op het moederbord waren gesoldeerd.

Een kleine twee jaar verder heeft Apple de MacBook Air een stevige update gegeven, en heeft iFixit ook deze alweer uit elkaar gehaald. En die heeft een betere beoordeling gekregen, die gaat van een 3 naar een 4. Daarbij is het de moeite om je te realiseren dat ze bij iFixit erg kritisch zijn, het gebruik van pentalobe-schroeven wordt bijvoorbeeld iedere keer als iets negatiefs opgevoerd. Terwijl je je kan afvragen of het op deze manier een héél erg klein beetje lastiger te maken om een computer open te maken niet onnodige schade door onwetenheid voorkomt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixitMacBookAir2020.jpg
Nieuwe MacBook Air makkelijker te repareren dan de voorganger


De redenen waarom de nieuwe MacBook Air een beter score krijgt zijn dat het een stuk makkelijker is geworden om in dit model de trackpad of de batterij te vervangen, en dat geldt ook voor veel andere onderdelen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixitMacBookAir2020Trackpad.jpg
Nieuwe MacBook Air makkelijker te repareren dan de voorganger


Maar ook het nieuwe Magic Keyboard zit nog steeds vast in de topcase, en zowel RAM als SSD zitten nog steeds op het moederbord vast gesoldeerd. Mocht Apple dat in de toekomst ooit nog veranderen, dan zal de score bij iFixit ongetwijfeld met veel meer dan één punt omhoog gaan. #MacBookAir
geplaatst door: Robert
antw: Nieuwe MacBook Air makkelijker te repareren dan de voorganger
reactie #1 geplaatst: 27 maart 2020 - 10:39
Kijk, dus het kan wel ... luisteren naar de klant ... Ben blij dat we langzaamaan de goede kant op gaan met de ontwikkelingen ... nu nog (weer) vervangbaar geheugen en SSD en we zijn er  :thumbs-up:

Ik vind het in ieder geval een goede stap, maar zeker het geheugen kunnen uitbreiden vind ik een belangrijk punt.
geplaatst door: doctor_apple