geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
NL-Alert-app voor iOS en Android is aanvulling op bestaande NL-Alert
De Nederlandse overheid heeft sinds vanochtend een NL-Alert-app in zowel de App Store als Google Play staan. Maar let op, diezelfde overheid waarschuwt daarbij dat het niet de bedoeling is om NL-Alerts op je telefoon uit te zetten, de app is alleen een aanvulling daarop.

Dat er makkelijk verwarring hierbij kan ontstaan is niet voor niets, want er zit overlap tussen NL-Alerts en de NL-Alert-app. Zo kunnen beiden je een bericht sturen in het geval van een ernstig incident in de nabije omgeving. Maar in de NL-Alert-app kan je ook nog een bepaalde voorkeurslocaties instellen en een overzicht van de NL-Alerts van de afgelopen 7 dagen bekijken. Daarnaast vind je in de NL-Alert-app ook hoe je jezelf goed kan voorbereiden op noodsituaties en calamiteiten zoals griepepidemieën, stralingsincidenten en grote branden. Maar het is dus beslist niet de bedoeling dat je de ‘gewone’ NL-Alerts uitzet.Hieronder de links naar beide versies:


De versie voor iOS werkt op iPhone, iPad en iPod touch, zolang daar minimaal iOS 9.0 op staat. Bij de versie voor Android moet er minimaal Android 4.1 op je device staan.

Het is de bedoeling om het luchtalarmsysteem dat we iedere eerste maandag van de maand om 12 uur horen in de toekomst helemaal uit te faseren. Maar dat zal niet eerder gebeuren dan op 1 januari 2022, zoals te lezen in deze brief aan de Tweede Kamer van minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus.

Uitleg over het instellen van NL-Alert op een iPhone kan je vinden op deze pagina van Apple zelf.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #AppStore #iPhone #Android
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: iEscape
Ministerie van Justitie lekt gegevens 58.000 gebruikers NL-Alert-app.
met vriendelijke groet, iEscape
geplaatst door: iEscape
Ander beveiligingslek lek NL-Alert ontdekt.

met vriendelijke groet, iEscape