
Het succes van de Apple Watch, en de toekomst
Op een of andere manier is het beeld ontstaan dat de
Apple Watch geen succes is, en soms wordt het in de pers zelfs een flop genoemd. Waarom weet eigenlijk niemand, want als je naar de cijfers kijkt dan is het eigenlijk alleen maar een succes te noemen.
Zo werden er tijdens het eerste jaar ongeveer twee keer zoveel Apple Watches verkocht als iPhones in het eerst jaar na de lancering. Dat zijn er ongeveer 12 miljoen, en als je een gemiddelde prijs van 500 dollar per Apple Watch rekent dan kom je uit op ongeveer 6 miljard dollar aan omzet voor deze nieuwkomer.
Dat een flop noemen is nogal vreemd. Ter vergelijking, dat is
drie keer de omzet van Fitbit, en Rolex had het afgelopen jaar
een omzet van 4,5 miljard dollar. Dan doe je het als nieuwe speler in deze markt kennelijk toch iets heel erg goed.
Maar waarschijnlijk waren de verwachtingen gewoon te hooggespannen. Dit was tenslotte de eerste keer dat er onder CEO Tim Cook een compleet nieuw device in een nieuwe categorie gelanceerd werd. Nog een cijfer dat duidelijk maakt hoe goed de Apple Watch het doet: volgens de onderzoekers van IDC zou de Apple Watch inmiddels al goed zijn voor
ruim 61 procent van alle verkochte smartwatches.
Daarbij zijn de recente prijsverlagingen van Apple nog niet eens meegerekend, en die hebben voor een stevige toename in de verkopen van de Apple Watch gezorgd. Volgens Slice Intelligence zouden de gemiddelde dagelijkse verkopen van de Apple Watch in de afgelopen maand maar liefst
met 250 procent zijn toegenomen.

Maar wat is de toekomst voor de Apple Watch? Volgens
recente geruchten (betaallink,
hier gratis te lezen) zal die zijn eigen ontvanger hebben, dus geen iPhone meer ernaast nodig hebben, en een snellere processor.
Deze S2 processor zou in staat zijn om zelf de apps te laden, want ook daar gebruikt de huidige Apple Watch de iPhone in de buurt voor. Als deze geruchten kloppen dan zou het Apple nu al gelukt zijn om een processor te maken die zo zuinig met de energie omgaat dat die het een hele dag volhoudt, terwijl die alle processen zelf zou afhandelen.
De Apple Watch 2 zou aan de buitenkant er hetzelfde uitzien als het huidige model, alle verbeteringen zouden aan de binnenkant gebeuren. Als het Apple echt lukt om de Apple Watch helemaal autonoom te maken dan lijkt het ook onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd zou lukken om het nieuwe model ook nog dunner te maken.
Er zijn ook nog geruchten dat de Apple Watch 2 een grotere batterij zou hebben, als dat zo is dan zou dat waarschijnlijk betekenen dat de rest aan de binnenkant nog kleiner is geworden, en dus minder ruimte inneemt. Verder zou het scherm nog verder verbeterd zijn, zodat het vooral in zonlicht nog beter beeld geeft.
Wanneer de tweede generatie van de Apple Watch uit zal komen is nog niet duidelijk. Eerder geruchten van een 'refresh' in maart zaten er duidelijk naast, er zijn nu twee versies: een aankondiging tijdens de Worldwide Developers Conference in juni, of later dit jaar in september, samen met de iPhone 7.