geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Nog geen 4K YouTube in tvOS 14, soms ook niet in iOS 14 (Upd.)
Op de WWDC 2020 werd ondersteuning voor 4K video in zowel iOS als tvOS 14 aangekondigd. Maar in de praktijk blijkt dat in tvOS 14 nog helemaal niet zo te zijn, en in iOS 14 in sommige gevallen wel, in andere juist weer niet. Bij dat laatste is niet duidelijk waardoor dat verschil er is.

Het is op dit moment niet zeker waardoor dit zo is, mogelijk dat het YouTube zelf is dat actief aan het tegenwerken is. Dat is bijvoorbeeld ook al het geval bij Picture-in-Picture (PiP), dat door YouTube actief wordt tegengehouden omdat ze dat voor Premium gebruikers geserveerd willen houden. Maar het zou vreemd zijn als dit bij het afspelen van 4K video meespeelt, video in hoge resolutie maakt helemaal geen onderdeel uit van YouTube Premium. Hieronder een schermafbeelding van Apple’s site na de aankondiging (alleen aangepast om de witruimtes wat kleiner te maken).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-4kYoutube.png
Nog geen 4K YouTube in tvOS 14, soms ook niet in iOS 14 (Upd.)


Als voorbeeld hieronder een video die in Firefox in 4K afgespeeld kan worden (zoals de schermafbeelding eronder laat zien), terwijl exact dezelfde video op een iPhone niet verder komt dan 1080p.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FirefoxYouTube4K.jpg
Nog geen 4K YouTube in tvOS 14, soms ook niet in iOS 14 (Upd.)


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14YouTube1080pMax.jpg
Nog geen 4K YouTube in tvOS 14, soms ook niet in iOS 14 (Upd.)


Maar op een iPhone is het niet constant, er zijn ook 4K video’s die wel in die resolutie op een iPhone afgespeeld kunnen worden. Op een iPhone is er dus geen peil op te trekken, in tvOS 14 lukt het (op dit moment) met geen enkele 4K video op YouTube.


Update: inmiddels blijkt 4K video voor gebruikers van de public beta van tvOS 14.2 wel beschikbaar te zijn, zoals hieronder te zien. Het lijkt dus simpelweg een kwestie van tijd voordat het voor iedereen met een Apple 4K beschikbaar zal zijn.

 #AppleTV #YouTube
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.