geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro2019-icoon.jpg
Nu ook 8 TB SSD voor Mac Pro bij Apple, maar veel te duur
Toen de nieuwe Mac Pro recent in de Apple Store verscheen ontbraken er twee opties: bij de SSD’s was de maximale grootte 4 TB en de versie in de server-rack was er nog niet. Eén van die twee is er nu, de 8 TB SSD, voor de Rack-versie moet je nog even geduld hebben.

Deze 8 TB SSD van Apple is waarschijnlijk alleen een optie voor erg grote bedrijven en instellingen, bij Apple kost deze optie maar liefst € 3.120,00 (incl. BTW, excl. BTW is het € 2578,51). Maar wil je graag veel SSD-opslag dan zijn er gelukkig ook veel goedkopere opties voor de Mac Pro. Zo heeft het Amerikaanse OWC net een 8 TB SSD optie aan de lijn van OWC Accelsior 4M2 High-Performance PCIe-kaarten toegevoegd. Dit zijn met SoftRAID samengevoegde SSD’s, waarmee een reële snelheid van maar liefst 6,000 MB per seconde te halen is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OWC-Accelsior4m2-2.jpg
Nu ook 8 TB SSD voor Mac Pro bij Apple, maar veel te duur


Let op, standaard wordt de nieuwe Mac Pro geleverd met een 256 GB SSD. Samen met een OWC Accelsior 4M2 of een andere SSD is er natuurlijk prima te werken. Maar de ervaring leert ook dat lekker veel ruimte op hetzelfde opslagmedium waar het systeem op staat altijd prettig is. Als het budget het toelaat voeg bij Apple dan de 1 TB SSD (+ € 480,00) toe.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OWC-Accelsior4m2-1.jpg
Nu ook 8 TB SSD voor Mac Pro bij Apple, maar veel te duur
 #MacPro #SSD #OWC
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.