geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Utilities-icoon.jpg
Onderdelen Self Service-reparaties worden door andere partij geleverd
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak lezen dat Apple onderdelen voor Self Service-reparaties gaat aanbieden. Maar dit blijkt meer genuanceerd te zijn, want een interne memo laat zien dat dit programma door een derde partij zal worden uitgevoerd.

Diezelfde memo laat ook zien dat de mogelijkheid om de onderdelen te bestellen wel bij Apple zelf zal worden ondergebracht, om precies te zijn in de eigen Support-pagina’s. Maar er wordt dus geen aparte organisatie opgetuigd om de rest te organiseren, het is alleen nu nog niet bekend welke externe partij dat voor Apple gaat doen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSelfServiceRepair.jpg
Onderdelen Self Service-reparaties worden door andere partij geleverd


Het systeem lijkt op wat nu al bestaat voor Apple's Authorized Service Providers, mogelijk dat dezelfde partijen daarvoor ingezet gaan worden.

Begin komend jaar zal dit programma voor deze nieuwe Self Service-reparaties opgestart worden in de VS, in het begin alleen voor de iPhone 12 en iPhone 13. In de loop van 2022 komen daar meer landen bij, en zullen er ook onderdelen voor Macs met M1-chips aan het programma toegevoegd worden. #SelfService
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.