Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 10:10   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/twitter-logo.png
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
De overname van Twitter door Elon Musk heeft vooral voor veel chaos gezorgd, zo was het besluit om de blauwe vinkjes (waarmee iemand kon laten zien dat het echt die persoon is) plotseling als abonnement voor 8 dollar per maand aan te bieden waarschijnlijk het domste wat maar te bedenken is.

Want natuurlijk werd daar meteen gebruik van gemaakt, zowel door kwaadwillenden als grapjassen, en was het meteen niet meer duidelijk wie nu achter welk account zit. Voor bedrijven natuurlijk geen aantrekkelijk scenario, voordat je het weet stuurt iemand onzin uit jouw naam de wereld in, waarbij het blauwe vinkje voor veel mensen nog steeds suggereert dat het om een echt account gaat.


Voor advertentiebedrijf de Omnicom Media Group media groep reden om hun cliënten te waarschuwen dat het op dit moment niet zo’n goed idee is om op Twitter te adverteren. In een memo van dit bedrijf is onder andere het volgende te lezen:

Citaat
There is evidence that the risk to our clients’ brand safety has risen sharply to a level most would find unacceptable. We recommend pausing activity on Twitter in the short term until the platform can prove it has reintroduced safeguards to an acceptable level and has regained control of its environment.
De vrije vertaling:

Citaat
Er zijn aanwijzingen dat het risico voor de merkveiligheid van onze klanten sterk is gestegen tot een niveau dat de meesten onaanvaardbaar zouden vinden. Wij raden aan om op korte termijn activiteiten op Twitter te pauzeren totdat het platform kan bewijzen dat het opnieuw beveiligingen tot een aanvaardbaar niveau heeft ingevoerd en de omgeving weer onder controle heeft.
Apple

Eén van de klanten van de Omnicom Media Group ís Apple, tot voor kort een van de grootste adverteerders op Twitter. De reactie van Elon Musk hierboven is voorspelbaar door wat we van hem gewend zijn. Maar kennelijk is het bij hem nog niet doorgedrongen dat ‘free speech’ ook inhoudt dat adverteerders zelf mogen beslissen waar ze hun geld besteden, of niet.

Dat Musk zich erg druk maakt over inkomsten door advertenties is niet voor niets, de financiële positie van Twitter is niet erg rooskleurig.

Apple is trouwens niet het enige bedrijf dat in deze roerige tijden voor Twitter gestopt is met daar adverteren of dat veel minder doet, veel andere grote bedrijven hebben dezelfde beslissing genomen, waaronder Volkswagen, General Motors en General Mills. #Twitter
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 10:36    reactie #1
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@Mr Musk, Free speech is wat anders dan haatzaaien, racisme, antisemitisme, beledigen, oproepen tot geweld en je als een ander voordoen.
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 10:51    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
@sluisje: +1

Gezien de op zijn minst erg vreemde besluiten van Musk sinds hij Twitter heeft overgenomen vraag ik me af of zijn fans inmiddels zien dat hij misschien toch iets minder geniaal is dan tot nu toe vaak gedacht werd.
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 15:07    reactie #3
geplaatst door: ouwemac
Binnenkort gaan Twitter en TruthSocial samenwerken voorspel ik.
Kan Trump weer tweets plaatsen zonder dat hij gezichtsverlies lijdt.  :cool:
En Musk heeft opeens een paar miljoen inschrijvingen erbij.  :wink:
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 17:25    reactie #4
geplaatst door: anraadts
Musk is helemaal de weg kwijt.

In tegenstelling tot eerdere beloftes heeft hij nu 72.000 accounts die eerder verbannen waren weer actief gemaakt, zonder dat er verder ook maar naar gekeken is.

Zou ook moeilijk zijn, want er is bij Twitter bijna niemand meer werkzaam om er naar te kijken, er is bijvoorbeeld nog maar één persoon om kinderporno te verwijderen over.   :confused:

https://9to5mac.com/2022/11/29/banned-twitter-accounts/
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
29 november 2022 - 18:17    reactie #5
geplaatst door: orange
...Gezien de op zijn minst erg vreemde besluiten van Musk sinds hij Twitter heeft overgenomen vraag ik me af of zijn fans inmiddels zien dat hij misschien toch iets minder geniaal is dan tot nu toe vaak gedacht werd.
Oh, hij is absoluut geniaal. Geen twijfel over.

Maar ook een beetje gek.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
1 december 2022 - 00:43    reactie #6
geplaatst door: eoms
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
1 december 2022 - 01:03    reactie #7
geplaatst door: Flix
Oh, hij is absoluut geniaal. Maar ook een beetje gek.
Helaas lijkt de wijzer toch een beetje door te slaan naar de kant van de gekte...
Ook Apple adverteert veel minder op Twitter
1 december 2022 - 18:14    reactie #8
geplaatst door: maartenb
Gek of geniaal? Het is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat hij de eerste is die begrijpt dat een sociaal netwerk als Twitter een enorme maatschappelijke invloed heeft die heel makkelijk te misbruiken is door de eigenaren. Dit hebben we gezien met de laptop affaire van Biden waarbij Twitter actief links naar belastend materiaal van de New York Post blokkeerde. En dan heb ik het nog niet over de vele accounts die geblokkeerd zijn zonder inhoudelijke onderbouwing enkel omdat de verkondigde mening niet strookt met die van Twitter. Dat is je reinste censuur. Bedrijven mogen natuurlijk zelf bepalen met wie ze zaken doen maar in het geval van Twitter en andere Social netwerken weegt dat private argument niet op tegen het algemene belang van vrije meningsuiting. Musk begrijpt dat en daar zouden wij hem om moeten prijzen.

Apple en veel andere bedrijven zijn wat dat betreft totaal niet principieel en waaien gewoon mee met de wind die momenteel het hardst waait. Wederom een voorbeeld dat Apple allang niet meer het bevlogen bedrijf is wat het ooit was. Die bevlogenheid zie ik daarentegen wel terug bij Musk.