geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Ook de iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 updates dichten het Webkit-gat
Net zoals de update voor macOS 11 Big Sur staat er ook een update voor iOS 14 voor alle gebruikers daarvan klaar op de servers van Apple. En net zoals bij de Big Sur update is deze ‘alleen maar’ bedoeld om een gat te dichten, en je device dus veiliger te maken.

Meer over wat er precies is aangepast in deze update kan je vinden op deze pagina van Apple zelf. De update voor iOS is met 143,6 MB gelukkig wel een stuk kleiner dan die voor de macOS Big Sur, die maar liefst 2,44 GB bedraagt. Er zitten trouwens geen nieuwe dingen in deze updates, daarvoor moet je nog even wachten op iOS 14.5, dat waarschijnlijk over twee weken uitgebracht zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14.4.1ReleaseNotes.jpg
Ook de iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 updates dichten het Webkit-gat


Hieronder de release notes ook nog als ‘gewone’ tekst, zodat de link klikbaar is:

Citaat
iOS 14.4.1

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/ht201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Ook de iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 updates dichten het Webkit-gat


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
Ook de iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 updates dichten het Webkit-gat


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als via de Finder, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of reservekopieën via de Finder, en het beheren van die reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalinaMetRodePijltjes.jpg
Ook de iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 updates dichten het Webkit-gatmet dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #iOS #iPadOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: MacFrankie
Mijn iPhone is weer gepatcht!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!