https://www.macfreak.nl/modules/news/images/KristallenBol-icoon.jpg
Kleinere notch in iPhones 2020 en helemaal geen in 2021?
Hoewel je snel went aan de uitsparing (notch) in het scherm van de iPhone X en de opvolgers daarvan zou het natuurlijk een stuk mooier zijn als die zou verdwijnen. Voor iedereen die daarop hoopt is er goed nieuws, tenminste, als de nieuwe voorspellingen van Ming-Chi Kuo weer kloppen.

Maar je zal er nog wel even geduld voor moeten hebben. Het zou Apple in het komend jaar lukken om de uitsparing kleiner te maken, omdat er een kleinere camera aan de voorkant gebruikt zou gaan worden, waardoor de hele uitsparing verkleind zou kunnen worden. Voor Apple is dit lastiger, om Face ID zo goed te laten werken heeft Apple meer sensors nodig dan andere fabrikanten. Mogelijk zou de uitsparing in 2021 helemaal verdwijnen, maar die voorspelling komt niet van Ming-Chi Kuo, maar van een analist van de bank Credit Suisse.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NotchoAppScreenshots.jpg
Kleinere notch in iPhones 2020 en helemaal geen in 2021?


Als je nu al van de notch afwilt dan kan dat ook, tenminste, op een wat vreemde manier: want met de app Notcho kan je de ruimte aan beide kanten van die uitsparing met zwart opvullen. Hoe dat er uitziet kan je hierboven zien. Die app werkt vanaf iOS 11 en wordt als Gratis aangeboden, maar er zitten wel in-app aankopen in. Ik zou aanraden om eraan te wennen, ik heb zelf een iPhone X en merk die uitsparing maar heel af en toe op, die maakt er voor mij gewoon deel van uit.

Het is bekend dat Apple bezig is met het ontwikkelen van oplossingen onder het scherm, een ontwikkeling die ook te zien is bij andere fabrikanten.

Maar nog even terug naar Ming-Chi Kuo, want die heeft nog meer te vertellen over de iPhone die volgend jaar uit zal komen. Zo denkt hij dat het design zal veranderen, en verwacht hij dat de camera aan de achterkant tegen die tijd een lens met zeven elementen zal hebben, waardoor de kwaliteit van de camera nog verder verbeterd zal kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-iPhone-Xs-Xr-lineup.jpg
Kleinere notch in iPhones 2020 en helemaal geen in 2021?


In de lijn daarvan ligt het recente gerucht dat Apple bezig zou zijn met een iPhone met een Touch ID sensor onder het scherm. Dat zal waarschijnlijk iets makkelijker te verwezenlijken zijn dan de Face ID camera onder het scherm.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
antw: Kleinere notch in iPhones 2020 en helemaal geen in 2021?
reactie #1 geplaatst: 13 juli 2019 - 08:23
Als je een achtergrond gebruikt met bovenin een zwarte balk ben je er toch ook?
geplaatst door: Photocell
Teveel om hier op te noemen
antw: Kleinere notch in iPhones 2020 en helemaal geen in 2021?
reactie #2 geplaatst: 13 juli 2019 - 09:10
@ Photocell: maar dan is dat alleen maar zichtbaar als je het Home scherm in beeld hebt. Open bijvoorbeeld Safai en weg is je zwarte balk.

Ben zelf trouwens allang gewend aan de Notch, maar helemaal weg zou natuurlijk nog beter zijn.
geplaatst door: GeorgeM