geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Ook Netflix op de Apple TV heeft zich nu aan Apple aangepast
Heb je een Apple TV met App Store en gebruik je Apple TV+ dan heb je waarschijnlijk allang gemerkt dat de interface van de verschillende apps verschillen. Tenminste, tot nu toe, want steeds meer streaming-services gebruiken de standaard-interface van de video-speler van de Apple TV.

Zo ook Netflix, dat bezig is met een (automatische) update uit te rollen waardoor deze ook de standaard-interface van de Apple TV gebruikt. Gebruikte je tot nu toe de Apple TV-app nog niet maar Netflix wel, dan zal je even moeten wennen aan deze interface. Als je in de vorige versie van de Netflix-app naar beneden klikte of over het aanraakvlak ‘veegde’, dan verscheen de informatie over de film of serie samen met de opties voor onder andere ondertiteling en geluid bovenaan het scherm.


Die informatie komt nu van de andere kant (dus ‘uit de onderkant’).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVPlayerInfo.jpg
Ook Netflix op de Apple TV heeft zich nu aan Apple aangepast


Voor ondertiteling en geluid hoef je nu alleen nog maar het beeld op pauze te zetten en naar boven te klikken of te ‘vegen’. De optie voor de ondertitels wordt dan meteen geselecteerd, (is dat niet het geval, klik of veeg dan nog een keer omhoog) je moet alleen nog even klikken om het menu daarvan te activeren. Voor de opties voor het geluid moet je zelf even naar rechts klikken of ‘vegen’.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVPlayerOndertitels.jpg
Ook Netflix op de Apple TV heeft zich nu aan Apple aangepast


Het is even wennen, maar uiteindelijk is het natuurlijk veel prettiger als de verschillende video-apps dezelfde interface gebruiken op hetzelfde apparaat. Er zijn meer streaming-services die al eerder op de Apple TV de standaard-interface van Apple gebruikten, bijvoorbeeld Paramount+ en HBO Max. #AppleTV #Netflix
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.