geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PremierePro2024-icoon.jpg
Ook Premiere Pro gaat gebruik maken van AI
Ruim een jaar geleden ging Adobe’s AI van alpha naar bèta, en dus konden we allemaal kennismaken met wat door Adobe Firefly gedoopt is. Onder deze naam brengt het bedrijf kunstmatige intelligentie naar alle apps die het aanbiedt, daar is inmiddels ook Premiere Pro aan toegevoegd.

Hieronder een korte introductie van Firefly, het is misschien een goed idee om voordat je op play drukt te checken of je geluid niet op maximaal staat.


Inmiddels heeft Adobe ook aangekondigd dat Premiere Pro van AI-functies voorzien zal worden. In de video hieronder kan je zien dat er bijvoorbeeld items toegevoegd kunnen worden door deze te genereren, maar dat het ook mogelijk is om juist elementen te verwijderen die anders storend zouden kunnen zijn.


Daarbij is het een voordeel dat het bij film allemaal wat minder nauw luistert. Waar je bij een foto je al snel zou storen als wat er gegenereerd wordt te ‘wollig’ overkomt, kijk je bij film in de regel altijd waar de actie is.

Er is ook een optie om nieuw videomateriaal direct in Premiere Pro te maken met behulp van een tekst-naar-video functie. Het is dan voldoende om een tekst typen of afbeeldingen uploaden, om video te maken. De resultaten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor de B-roll, het maken van storyboards, etc.

Wil je deze AI-tools gebruiken dan zal je nog even geduld moeten hebben, Adobe is van plan om die later dit jaar te introduceren.#KunstmatigeIntelligentie #Adobe
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.