Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac
13 december 2019 - 10:17   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/OperaGX-icoon.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac
Ongeveer een half jaar geleden kwam Opera GX voor Windows uit, een browser die speciaal voor gamers gemaakt is. Voor iedereen die een browser gebruikt voor gaming is er nu goed nieuws: er is nu ook een early access-versie van deze browser voor de Mac.

Het eerste wat opvalt als je deze browser opstart is dat de standaard rode, oranje en groene knopjes verticaal staan. Dat kan je via de voorkeuren uitzetten (1), maar het is aan te raden om dat niet te doen. Want juist in de zijbalk vindt je de GX Control-opties (2), waarmee je bijvoorbeeld kan instellen hoeveel RAM Opera GX kan gebruiken. Naast GX Control kan je nog veel meer opties in de zijbalk aanzetten, waaronder Twitch, de videosite die gericht is op het streamen van computerspellen. Hieronder zie je beide opties in beeld.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OperaGX-2.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

En hieronder wat je te zien krijgt als je de GX Control-optie activeert.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OperaGX-3.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac


In de geavanceerde opties van de voorkeuren zijn onderaan trouwens ook nog opties te vinden waarmee je jouw games beter kan laten draaien. De eerste is voor hardwareversnelling, als die beschikbaar is, en die staat standaard aan. Maar de tweede, waardoor de videokaart gebruikt kan worden, staat standaard uit. Heb je een krachtige videokaart in jouw Mac, dan kan het zeker de moeite zijn om die optie wel aan te zetten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OperaGX-4.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac


Meer over deze release kan je vinden in deze blog-post van het team van Opera zelf, voor het downloaden van Opera GX moet je hier zijn. Op die laatste pagina kan je trouwens nog veel meer opties van Opera GX zien. De standaard-download daar is een installer die daarna de data download, helemaal onderaan vind je een link naar de data zelf, waarmee je die browser dus ook offline kan installeren.

Mocht je de installer gebruiken, let dan op dat onder “Opties” linksonder je ervoor kan kiezen om geen data over het gebruik aan opera te sturen, of juist wel.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OperaGX-5.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac


Als laatste, Opera GX is een browser die vooral op gamers gericht is, maar je kan er natuurlijk ook gewoon 'normale' websites mee bezoeken, zelf instellen welke zoekmachine je wilt dat erin gebruikt wordt, etc.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OperaGX-1.jpg
Opera GX gaming browser nu ook voor de Macmet dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde #macOS #Browser #Opera
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
antw: Opera GX gaming browser nu ook voor de Mac
15 december 2019 - 08:37    reactie #1
geplaatst door: A Henket
Een gamingbrowser... daar had ik nog nooit van gehoord. Maar met Google Stadia en andere gamestreamingdiensten zoals genoemde Twitch zou Opera misschien iets unieks in handen kunnen hebben.