geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macOS-Catalina-icoon.jpg
Opletten met de macOS Catalina 10.15.4 Supplemental Update
Voor veel van ons is het de ergste nachtmerrie: een update die problemen zou moeten oplossen, maar er niet juist meer veroorzaakt en zelfs je Mac onbruikbaar maakt. Bij sommige gebruikers gebeurt dit met de macOS Catalina 10.15.4 Supplemental Update die afgelopen week uitkwam.

De problemen die her en der te lezen zijn blijken nogal divers. Zo bleef bij iemand op Apple’s eigen Communities deze update urenlang ‘hangen’, alleen opstarten in macOS Recovery bracht daar de oplossing. Daarna liet macOS de update weer als een optie zien, kennelijk was die nog helemaal niet geïnstalleerd. De gebruiker heeft daar voorlopig maar van afgezien. Wil je voorkomen dat macOS zo’n update automatisch installeert, dan moet je in Systeemvoorkeuren → Software-update de optie om je Mac automatisch bij te werken uitzetten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MojaveSoftwareUpdateWerkMijnMacAutomatischBij.jpg
Opletten met de macOS Catalina 10.15.4 Supplemental Update


Ondertussen zijn er nog meer voorbeelden te vinden waarbij deze update voor grote problemen gezorgd heeft, zoals dit voorbeeld, waar de update halverwege afbrak en de MacBook sindsdien geen teken van leven meer geeft, ook niet na het opnieuw instellen van de System Management Controller (SMC). In dat draadje op het forum van MacRumors zijn meer voorbeelden te vinden, zoals op deze pagina.

Het internet vergroot uit

Het internet is natuurlijk een vergaarbak van problemen, van de gevallen waar deze update zonder problemen is geïnstalleerd hoor je zelden of nooit iets. Maar de problemen bij de gemelde gevallen zijn in dit geval zo groot, dat voorzichtigheid op zijn plaats lijkt. Zeker nu je niet even bij een winkel langs kan gaan voor service, je bij insturen maar af moet wachten hoe lang dat gaat duren en veel van ons nu meer van onze Macs afhankelijk zijn dan ooit tevoren.


met dank aan forumlid ‘HEXDIY’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #macOS #Update #Catalina #MacBookPro #MacBook #MacBookAir
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: Nicodemus
Ik heb ook nogal wat moeite moeten doen om die update binnen te krijgen, na anderhalf uur was de klus pas geklaard.