geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXrGeel-icoon.jpg
Orange is eerste Belgische operator die eSIM ondersteunt
Sinds de iPhone van vorig jaar (Xs en Xr) is er de mogelijkheid om ook eSim daarin te gebruiken, wat daarbij vooral ontbrak waren providers bij ons die dat aanbieden. In Nederland is dat sinds eind vorig jaar alleen maar T-Mobile, in België tot nu toe geen enkele.

Maar daar komt verandering in, want in België gaat Orange als eerste Belgische operator eSIM ondersteunen, waardoor je in ondersteunde iPhones dan een tweede nummer kan gebruiken. Orange heeft trouwens hoge verwachtingen van eSIM, daar denken ze dat er vanaf 2025 meer eSIMs dan klassieke SIM-kaartjes gebruikt zullen worden. En rond 2030 verwachten ze bij Orange dat deze technologie bijna volledig geïntegreerd zal zijn. Geen irreële verwachting, makers van smartphones weten wel raad met de vrijgekomen ruimte, bijvoorbeeld voor grotere batterijen.


Hierboven zie je hoe je een eSIM in gebruik kan nemen, op deze pagina vind je de uitgebreide uitleg. Wil je weten welke providers in welke landen eSIM ondersteunen, dat is hier te vinden. Alleen blijkt die lijst op dit moment niet helemaal up-to-date, want Orange wordt daar nog niet bij België vermeld.

Op dit lijst is ook te zien dat in Nederland ook Truphone en Ubigi, die laatste is ook in België actief. Dit zijn allebei providers die mogelijk interessant zijn als je verre reizen maakt, hoewel je vaak ter plekke een stuk goedkoper uit bent.


met dank aan forumlid ‘iEscape’, die dit nieuws als eerste meldde #iPhone #eSIM
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.