geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ParallelsDesktop_NieuwIcoon.jpg
Parallels Desktop 15 betekent een grote stap vooruit (Upd.)
Sinds Apple in 2006 dee overstap maakte naar Intel-processors is het ook mogelijk om Windows-programma’s op je Mac te draaien. Dat kan met Apple eigen Boot Camp, of met een programma waarvoor je niet hoeft te herstarten, zoals Parallels Desktop.

Van die laatste kwam eerder deze maand versie 15 uit, en dat betekende een grote stap voorwaarts. Want voor het eerst maakt Parallels Desktop gebruik van Apple’s Metal, waardoor de grafische hardware veel directer aangesproken wordt. Dit betekent dat niet alleen grafische processen in deze nieuwe versie sneller zullen lopen, ook elders blijkt het voordelen op te leveren. Zo draait 3D rendering niet alleen 15 procent sneller dan in de vorige versie, Microsoft Office apps starten maar liefst 80 procent sneller op. Met andere woorden, bijna alles gaat sneller.


In de afgelopen jaren heeft Parallels sowieso grote stappen vooruit gemaakt. Je kan err bijvoorbeeld voor kiezen om Windows-apps naast je Mac apps te draaien met de Mac Desktop in beeld. Als je voor die optie kiest merk je dus bijna niet meer dat je Windows-apps gebruikt.

En heb je een MacBook Pro met Touch Bar, ook die wordt inmiddels door Parallels Desktop ondersteund. Verder kan je bestanden en folders makkelijk delen tussen macOS en de Windows-apps, waardoor het gebruik van die apps een stuk aangenamer wordt. Gebruik je Apple’s Boot Camp, bijvoorbeeld om de maximale prestaties uit een game te kunnen halen, dan kan je die instantie van Windows ook gebruiken voor Parallels.

In de video hierboven komen veel van de voordelen voorbij.

MacFreak Deal

Voor Parallels Desktop 15 geldt een MacFreak Deal: we kunnen vijf gratis licenties voor één jaar hiervan weggeven (de waarde daarvan is 99,99 euro). Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan een mail naar info@macfreak.nl, met als titel "Parallels Desktop 15" en daarin jouw forumnaam en een motivatie waarom jij in aanmerking hiervoor zou moeten komen.

Ben je één van de gelukkigen dan krijg je een licentiecode toegestuurd, die kan je dan gebruiken als je Parallels Desktop 15 naar binnen haalt via deze pagina.Update: inmiddels zijn alle licenties vergeven, hierover mailen heeft vanaf nu dus geen zin meer.


Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: JJmac
Ingevuld, zeer welkom voor de opleiding van mijn dochter.
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
geplaatst door: Dhr JW Twel
Waarom ik graag in aanmerking zou willen komen is het volgende. Windows en ik hebben een haat liefde verhouding. Aan de ene kant is het een OS met allerlei nukken en plagen. Hoe vaak programma's bij mij niet vast slaan, je wilt het niet weten. Ook de manier hoe Windows zaken aanstuurt is soms erg omslachtig. Zelfs Microsoft werkt daaraan mee. Een voorbeeldje: waarom kun je in Words wel twee documenten op twee verschillende schermen openen en in Excel niet? Tja ik zal er kennelijk nooit aan wennen. En vaak ziet de layout er ook zo DOS-achtig uit, zelfs van vrij recente programma's. Laat het dan achter je, zou je zeggen. Was het maar waar, helaas er zijn programma's die enkel voor Windows geschreven worden zoals Progen, een genealogieprogramma. Dat is een andere hobby van mij naast ICT. En met twee pc's werken, zie je het voor je: een Windows pc op de grote eettafel een iMac achter het bureau en ik maar sprinten..... word ik ook een beetje zat. Dus ja ik zat er net aan te denken om Parallels aan te schaffen, de winactie zou dus als geroepen komen.
Nu heb ik pas 32 gb extra ram in mijn iMac 27" gestopt, ideaal om een virtualisatiepgramma als Parallels op te vangen.

Wellicht win ik een licentie, laten we  het hopen.
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
geplaatst door: Robert
Allebei de leden hierboven hebben inmiddels de code voor hun licentie al in hun mailbox gekregen.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Had ik zelf gekocht een tijdje geleden. Mijn ervaring met Parallels 15 Pro Edition: Office opent 80% sneller en 3D zou 15% sneller zijn. Drag and Drop & Metal support. DirectX 11-ondersteuning
Toch zijn er nog een paar mankementen.
3D is voorlopig  niet in orde. Dat meldt Passmark Performance test 9.0.
Failed to launch OpenCL Test, OpenCL.dill not found. Your card may not support OpenCL or the graphics driver may be out of date.
De totale Benchmark score was daardoor in Parallels 15 33% lager.
Unigine Heaven Extreme heeft een bedroevende 2,4 FPS (versus 42 FPS bij een vorige versie).
Hopelijk wordt dit bij een update snel opgelost. Ik heb daar wel vertrouwen in en de makers van Parallels van de bug 3 weken geleden op de hoogte gebracht. Ze zijn vaak snel met updates die oplossingen bieden.
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018
geplaatst door: Jammie
Af en toe moet ik software installeren voor meetapparatuur. Fabrikanten daarvan leveren helaas vrijwel nooit een Mac versie. Daarom is Parallels voor mij handig.

Dank voor de licentie!
geplaatst door: VwVanFan
 Inmiddels is er ook door mij een licentie ontvangen,waarvoor mijn hartelijke dank.
 :thumbs-up:
We doen bijna alles op een mac, maar lopen tegen bestanden en programma's van hardnekkige windoos gebruikers.
De doorsnee windhoos gebruiker heeft geen benul dat sommige dingen anders werken op een mac.
 :music:
Bootcamp werkt prima, maar kost tijd ivm herstarten etz.
Parallels Desktop gaat ons tijd besparen hopen we.

 :worship:

geplaatst door: Xinix
Bedankt voor de licentie!
Regelmatig moet ik (helaas) Windows only apps gebruiken.
Tot nu toe gebruik ik bootcamp, maar dat probeer je toch weer zo lang mogelijk uit te stellen.
Heel erg bedankt!
                                  <><
Toeval bestaat niet!
geplaatst door: JJmac
Ingevuld, zeer welkom voor de opleiding van mijn dochter.

Zal het even aanvullen, dochter gebruikt nu de MacBook pro die we voor de studie van haar broer hadden gekocht, ze volgt nu een opleiding waar Windows wordt gebruikt, zo kan de MacBook nog prima van dienst doen en kan ze haar opleiding afronden.

(Eerlijk gezegd, denk ik dat ze nu de beste laptop heeft)

Ps, kan ik deze versie op meerdere computers plaatsen?)
Ik gebruik maar 30% van m'n Mac, Maar dat is 30% meer dan Windows
antw: Parallels Desktop 15 betekent een grote stap vooruit (Upd.)
11 september 2019 - 00:51    reactie #9
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Ps, kan ik deze versie op meerdere computers plaatsen?)
Neen, de licensie geldt voor één computer.
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018