geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/1Password-Icon.png
Passkeys binnenkort ook met 1Password te gebruiken
Eén van de nieuwe dingen die door Apple met iOS 16 werden geïntroduceerd waren Passkeys, een veel veiligere manier om in te loggen waarbij je geen wachtwoorden meer hoeft te onthouden. De uitgebreide uitleg van Apple daarover is hier te lezen.

Maar in die uitleg kan je ook lezen dat Apple daarvoor natuurlijk werkt met de eigen iCloud-sleutelhanger, gebruikers van bijvoorbeeld 1Password leken dus in de kou te staan. Maar daar kom begin komend jaar gelukkig verandering in, zoals op deze pagina te zien en te lezen is. Daar vind je ook een interactieve demo, maar let op, die is alleen te bekijken met Google’s Chrome of Microsoft’s Edge browser.Dat er overgestapt wordt op Passkeys is niet voor niets, als je kijkt naar de lijst van de meest populaire wachtwoorden dan is meteen overduidelijk dat die er zeker niet voor zorgen dat privégegevens goed beschermd worden. Want de top drie van die lijst bestaat uit 123456, 123456789 en 12345, precies de combinaties die iedere hacker als eerste zal uitproberen.

1Password meldt zelf dat de ondersteuning voor Passkeys begin 2023 geactiveerd zal worden, een precieze datum is nog niet bekend. Of Passkeys op een website gebruikt kunnen worden is afhankelijk van de site zelf, die moet dat ook ondersteunen. Daarvan zullen er de komende tijd ongetwijfeld steeds meer komen. #Passkeys
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Passkeys binnenkort ook met 1Password te gebruiken
21 november 2022 - 12:33    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Een kanttekening en direct sprankje hoop: Passkeys zijn geen Apple's uitvinding binnen de context van FIDO2. FIDO2 (de nieuwe wijze van aanmelden) is al enige tijd voor handen bij de buren (zowel Microsoft als Google) en vindt nu ook steeds meer zijn doorgang in online diensten zoals websites en ... het familiehuis (Apple) gaat zich nu ook aansluiten bij deze technlogische stap en - zo is de hoop - zal de implementatie ietwat vlotter verlopen dan voorheen.

Kan het alleenmaar toejuichen, al is Apple wel erg sloom geweest met de implementatie van FIDO2, maar goed ...

Het is mooi dat 1Password dit gaat ondersteunen, maar bovenal goed nieuws dat macOS dit ook doet.
Passkeys binnenkort ook met 1Password te gebruiken
21 november 2022 - 15:33    reactie #2
geplaatst door: ouwemac
Krijgt men dan een seintje dat het password gewijzigd kan worden in een pass-key?
In het artikel van Apple over de pass-key vind ik geen informatie over de uitrol daarvan bij websites die al een password hebben.
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”