https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookPro2020-icoon.jpg
Prijs geheugen voor 13-inch MacBook Pro door Apple verdubbeld (Upd.)
Bij het uitkomen van de nieuwe 13-inch MacBook Pro was er goed nieuws: Apple vroeg voor geheugen een redelijke prijs. Bij het goedkoopste en middelste model kostte het 125 euro om die van 8 GB naar 16 GB uit te breiden, het topmodel wordt met 16 GB geleverd en is naar maximaal 32 GB uit te breiden.

Maar door de corona-crisis is geheugen moeilijker leverbaar, Apple heeft de prijzen voor dit model nu dan ook naar boven bijgesteld. En hoe, want de prijzen van alle RAM-upgrades voor dit model zijn verdubbeld. De upgrade naar 16 GB RAM in het goedkoopste en middelste model is nu 250 euro, de upgrade van het topmodel naar 32 GB RAM kost nu maar liefst 500 euro. Deze verhoging is zo groot dat het er op lijkt dat er meer speelt dan alleen de corona-crisis, mogelijk heeft Apple hier al een voorschot genomen op eerdere ontwikkelingen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookPro2020AffinityPhoto.jpg
Prijs geheugen voor 13-inch MacBook Pro door Apple verdubbeld (Upd.)


Deze prijsverhoging is trouwens overal op dezelfde manier doorgevoerd, in de VS ging bijvoorbeeld de prijs van 16 GB RAM voor dit model van 100 naar 200 dollar (voor belasting).

Prijzen in de MacFreak Shop

Jammer genoeg moeten wij deze prijzen ook aan Apple betalen, deze prijsverhogingen zijn dan ook al doorgevoerd in de MacFreak Shop. Maar gelukkig kunnen we op alle Macs zelf nog steeds wel een aantrekkelijke korting geven, die ligt bij de 13-inch MacBook Pro rond de 8 procent. Dat betekent bij het goedkoopste model een korting van 120 euro, bij het duurste model loopt deze korting op tot 170 euro.

De 13-inch MacBook Pro is te vinden op deze pagina in de MacFreak Shop. Alle nieuwe Macs vind je hier bij elkaar en sinds dit weekend kan je bij ons ook je oude Mac inruilen (afhankelijk van het bouwjaar).


Update: we hebben het uitgezocht en de prijsverhoging is alleen voor dit model, er komen op korte termijn geen andere aan. En de reden is simpelweg dat er een fout bij Apple gemaakt was, de RAM-upgrades prijzen waren te laag ingeprijsd. #MacBookPro #Prijsverhoging #MacFreakShop
geplaatst door: Robert
<cynisme aan>Misschien wil Apple Inc. aldus haar klanten hun geldbuidel leegplunderen om mee fondsen tegen raciale onrechtvaardigheid te spijzen?</cynisme uit>
https://www.cnet.com/news/tech-giants-pledge-funds-to-fight-racial-injustice/
geplaatst door: Loureiro
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: de Redactie