Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina
geplaatst: 14 januari 2020 - 15:53
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macOS-Catalina-icoon.jpg
Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina
Sommige professionals hadden kritiek op de MacBook Pro modellen die Apple in 2016 lanceerde. Het vlindertoetsenbord bleek niet bestand tegen teveel troep en de snelste processors werden gehinderd door de behuizing, die niet in staat was de warmte daarvan voldoende af te voeren.

Inmiddels heeft Apple de opvolger op de markt, de 16-inch MacBook Pro. Die heeft niet alleen een groter scherm en een toetsenbord met schaar-mechanisme, maar die is ook in staat om warmte veel beter af te voeren. Volgens Apple zelf heeft dit nieuwe model een 35 procent groter koellichaam en is de luchtstroom met 28 procent vergroot, vergeleken met de vorige generatie MacBook Pro. Het lijkt er op dat Apple daar extra gebruik van gaat maken, in de beta-versie van macOS Catalina 10.15.3 is een “Pro Mode” gevonden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-ProMode.jpg
Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina


In deze Pro Modus kunnen je apps nog sneller hun taken afhandelen, maar je batterij kan er sneller door leegraken en de ventilatoren kunnen harder gaan draaien, zoals je in de afbeelding hierboven ook kan zien. De melding over de batterij maakt duidelijk dat dit voor MacBook modellen bedoeld is, en waarschijnlijk alleen op een MacBook Pro als optie aangeboden zal worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacBookPro16inch2019ThermischDesign.gif
Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina


Maar het lijkt ook goed mogelijk dat Apple een soortgelijke optie gaat aanbieden voor de Mac Pro, maar op dit moment is dat nog niet bekend. Wel is bekend dat de nieuwe Mac Pro van begin tot eind ontworpen is voor een optimale luchtcirculatie, wat extra warmteontwikkeling zou daarbij dan ook geen probleem moeten zijn.

Hieronder zie je de warmtecirculatie van de videokaart van de nieuwe Mac Pro, ook daar was bij het ontwerp luchtcirculatie de leidende factor.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacPro2019VideokaartCirculatie.jpg
Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina
 #MacBookPro #MacPro #macOS #Catalina
geplaatst door: Robert
antw: Pro Mode gevonden in beta-versie 10.15.3 Catalina
reactie #1 geplaatst: 16 januari 2020 - 08:54
Interessant, en dat is eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat Turbo Boost Switcher doet;)
geplaatst door: GeorgeM