geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Een eerste firmware update voor de AirPods Pro
Toen de AirPods Pro uitkwamen draaiden die op firmware met versienummer 2B584. Inmiddels is er een update voor diezelfde firmware uitgebracht, dit keer is het versienummer 2B588. Kennelijk bestaan er nog drie andere versies van deze firmware, maar die zijn nooit naar buiten gebracht.

Jammer genoeg zijn er geen release notes voor deze firmware update door Apple naar buiten gebracht. Deze zou dus kunnen dienen om de verbinding stabieler te maken, de detectie van hoe goed de flexibele siliconen oortips zitten verder te verbeteren, of nog iets anders. We zullen het waarschijnlijk niet weten, of iemand die een verschil opmerkt moet het hier melden. Deze update kan je trouwens niet zelf installeren, die zal op een gegeven moment vanzelf en onmerkbaar op je AirPods Pro gezet worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsProFloatingAboveCase.jpg
Een eerste firmware update voor de AirPods Pro


Maar je kan wel zien welke versie van de firmware op jouw AirPods Pro staan. Daarvoor open je op je iPhone de Instellingen-app, ga daarin naar Algemeen, bovenaan naar Info en zoek daarin je AirPods Pro op. Als je daar dan op tikt, dan zal het versienummer van de firmware verschijnen.Klik hier als je nieuwe 16-inch MacBook Pro met korting wilt bestellen.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
antw: Een eerste firmware update voor de AirPods Pro
15 november 2019 - 21:38    reactie #1
geplaatst door: Ger Nijkamp
Ik kan in ieder geval het oplossen van één bug van versie 2B584 bevestigen:Eigen screenshot. De weergave van de batterijstatus was voor veel gebruikers een probleem (aka 'exclamation mark issue'). Die zagen dan een rood waarschuwingsteken dat stotterend werd weergegeven, alsof de AirPods slecht contact maakte. Dat is nu verdwenen.

[ Ger ]
antw: Een eerste firmware update voor de AirPods Pro
8 april 2020 - 21:15    reactie #2
geplaatst door: Ger Nijkamp
Gisteren contact gehad met Apple Support. Want het zogenaamde 'Exclamation Mark Issue' blijft na vijf maanden soms opnieuw opduiken:


Vreemd genoeg heeft Apple besloten alléén de linker AirPod Pro te vervangen, omdat het fenomeen zich momenteel alleen aan die kant lijkt voor te doen. Het batterijtje aan die kant laadt soms ook niet op, of wordt heel snel leeggetrokken. DHL is al onderweg, dus we gaan 't wel beleven.

[ Ger ]