geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Kuo: Apple’s headset waarschijnlijk later in 2023
Als je iemand bent die reikhalzend uitkijkt naar Apple’s nieuwe headset, dat waarschijnlijk een combinatie zal gaan bieden van van Augmented Reality en Virtual Reality, dan zal je volgens analist Ming-Chi Kuo waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben.

Deze analist van het Aziatische TF International Securities heeft het vaak bij het rechte eind, en als het gaat om de keten van toeleveranciers van Apple eigenlijk altijd, hij heeft daar duidelijk goed de vinger aan de pols. In de tweet hieronder kan je lezen dat hij denkt dat de onderdelen wel in de eerste helft van het komend jaar al op grote schaal geleverd kunnen worden, maar dat de vertraging in de assemblage zit.


Apple zou intern ondertussen het besturingssysteem van deze headset hebben hernoemd van realityOS naar xrOS. Dat is niet alleen wat korter, de “xr” moet ook duidelijk maken dat het niet alleen gaat om Augmented Reality of Virtual Reality, maar om een combinatie van die twee. Daarbij is voor mensen die het Engels niet zo machtig zijn xrOS waarschijnlijk makkelijk uit te spreken dan realityOS.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept-2.jpg
Kuo: Apple’s headset waarschijnlijk later in 2023


Apple heeft de naam xrOS inmiddels al in meerdere landen vastgelegd, ook een teken dat dit waarschijnlijk de uiteindelijke naam voor dit besturingssysteem zal zijn. #AugmentedReality #VirtualReality
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.