Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
24 november 2022 - 09:34   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
Je kon hier op MacFreak al eerder lezen dat China’s politiek van steeds weer strenge lockdowns dit keer betekende dat de enorme vestiging van Foxconn in Zhengzhou, ook bekend als iPhone City, ook in lockdown ging. Dus veel ellende voor de werknemers, waarvan veel het terrein niet meer af mochten.

Inmiddels blijken die het goed zat, ook omdat Foxconn op het moment geen bonussen zou uitkeren. Het resultaat is dat er sinds gisteren protesten zijn uitgebroken, waarbij onder andere om uitbetaling geroepen wordt. In één van de video’s is te zien dat de zogenaamde ‘Covid politie’ een werknemer die op de grond ligt aan het schoppen is. Ook is te zien dat ramen en beveiligingscamera’s kapot gemaakt worden.


Foxconn verklaart ondertussen dat het de werknemers gewoon heeft betaald. Verder wordt ontkent dat er ‘nieuwe’ mensen van buiten geplaatst worden tussen de infecteerde die al in iPhone City werkzaam en aanwezig zijn.

Update: Foxconn heeft toegegeven dat problemen bij de betalingen waren en heeft daar inmiddels excuus voor aangeboden. Ook zijn er inmiddels mensen van Apple in iPhone City gearriveerd om te kijken wat er precies aan de hand is en te corrigeren als dat nodig is.

Update 2: Apple zou inmiddels bezig zijn om zoveel mogelijk productie elders op te vangen, maar dat is lastig doordat iPhone City zo’n groot onderdeel van de productiecapaciteit is. De verwachting is dat iPhone City zelf rond eind deze maand, of op zijn laatst in januari, weer op volle capaciteit zal draaien.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
24 november 2022 - 13:43    reactie #1
geplaatst door: orange
20.000 Chinezen opsluiten in een Taiwanees bedrijf; dan vraag je ook om problemen.

;)
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
25 november 2022 - 10:33    reactie #2
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
25 november 2022 - 11:11    reactie #3
geplaatst door: ouwemac
https://nos.nl/l/2453849
Nog meer nieuws

200.000 mensen werken in die fabriek waar 70% van de wereldwijde productie van de iPhones worden gemaakt.
20.000 van de nieuwe werknemers hebben een aanbod van de directie geaccepteerd en vertrekken zo snel mogelijk weer met €1400 als afkoopsom.
“Iets ingewikkelds versimpelen kan heel verhelderend zijn”
Protesten breken uit in iPhone City (Upd. x2)
5 december 2022 - 11:38    reactie #4
geplaatst door: de Redactie
Er is een tweede update bij dit nieuwsbericht gezet.