geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Foxconn en Luxshare zouden graag toeleverancier zijn voor de Apple Car
Hoewel veel mensen nog denken dat het Apple Car Project Titan het ontwikkelen van een platform betekent, en geen fysieke auto, blijven er toch geruchten de ronde doen over toeleveranciers voor hardware. Nu is het DigiTimes Asia dat een duit in het zakje doet.

Volgens deze publicatie zouden het Taiwanese Foxconn en het Chinese Luxshare dit allebei graag naar zich toetrekken. Beide bedrijven doen tot nu toe vooral assemblage voor de computerindustrie, of ze erin slagen om dat voor deze tak ook naar zich toe te trekken is nog onduidelijk. Vooral omdat er ook nog partijen uit de autoindustrie interesse zouden hebben, met name het Zuid Koreaanse Hyundai en het Canadese Magna International.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HyundaiEV-platformAppleCar.jpg
Foxconn en Luxshare zouden graag toeleverancier zijn voor de Apple Car


Er waren al eerder geruchten dat Apple interesse zou hebben in het E-GMP platform van Hyundai. Het onderstel daarvan is speciaal voor het hogere segment ontwikkeld, mocht Apple inderdaad een eigen auto uitbrengen dan zal dat (zeker in begin) natuurlijk in dat segment zijn.

Het plan bij Foxconn zou zijn om zich langzaam maar zeker steeds meer in deze markt te begeven en zo steeds meer ervaring en expertise daarin te vergaren. Daarbij zijn elektrische auto’s steeds meer rijdende computers  geworden, iets waar ze juist bij Foxconn veel ervaring mee hebben.
 #AppleCar
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.