geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPodTouch2019Lineup-icoon.jpg
Het tijdperk van de iPod komt ten einde, maar ‘the music lives on’
In 2001 werd de allereerste iPod uitgebracht, het eerste Apple device dat zoveel succes kende dat het de opmaat bleek voor het huidige enorme succes. Het laatste model uit deze ‘familie’ was de iPod touch, Apple heeft inmiddels aangekondigd dat deze niet meer gefabriceerd wordt.

Mocht je er graag nog een willen kopen, Apple heeft er nog voorraad van en de iPod touch is dan ook nog steeds op de website van Apple te vinden (vanaf 230 euro met 32 GB aan opslag). De vraag naar de iPod touch was de afgelopen jaren zo klein dat we die in de MacFreak Shop nooit op voorraad hebben gehad, en er ook nooit naar gevraagd is.


Het verdwijnen van de vraag naar de iPod touch is simpel, er wordt steeds vaker voor een iPhone gekozen en de iPod touch is voor verreweg de meeste mensen dus overbodig geworden.

Eigenlijk jammer, want de iPod touch liet vaak zien waar Apple naar streefde: zo licht en dun mogelijk. De eerste iPhone was bijvoorbeeld 11,8 millimeter dik en woog 135 gram, terwijl de iPod touch maar 8 millimeter dik was en 120 gram licht was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.3xiPodTouch7eGeneratieZwevendBovenElkaar.jpg
Het tijdperk van de iPod komt ten einde, maar ‘the music lives on’


Dat Apple stopt met de iPod touch is niet verrassend, de meesten van ons wisten waarschijnlijk niet eens meer dat dit model nog in het programma was. Maar muziek zit nog altijd in het hart van Apple, daarvoor laten we Apple’s Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing Greg Joswiak aan het woord:

Citaat
Music has always been part of our core at Apple, and bringing it to hundreds of millions of users in the way iPod did impacted more than just the music industry — it also redefined how music is discovered, listened to, and shared.

Today, the spirit of iPod lives on. We’ve integrated an incredible music experience across all of our products, from the iPhone to the Apple Watch to HomePod mini, and across Mac, iPad, and Apple TV. And Apple Music delivers industry-leading sound quality with support for spatial audio — there’s no better way to enjoy, discover, and experience music.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.3xiPodTouch7eGeneratieNaastElkaar.jpg
Het tijdperk van de iPod komt ten einde, maar ‘the music lives on’met dank aan forumlid ‘polleboos’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iPodTouch
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: gipsman
Ik gebruik nog 2 iPods bijna dagelijks, eentje voor muziek ( radio, youtube) -naar-homepod en eentje voor video-naar-appletv/ chromecast. Er zitten alleen de nodige audio/video apps in. Al de rest zoals mail, safari, social media etc.: no access. 1 probleempje: batterij is zwak. Sad to see it go. Maar was ook al zo met andere apple producten: iWeb, airport, powerbook 12”, homepod … Is niet anders.
geplaatst door: gipsman
En by the way, apple zegt zoiets als ‘the music lives on’. Maar de switch naar apple music vernielde wel nogal wat iTunes collecties van applefans.
geplaatst door: Jurriaan
Apple is mainstream geworden. Iedereen heeft een smartphone.
De iPod geen 4/5G en was dus gedoemd ui te sterven.
Met de komst van Spotify stierf ook mijn iTunes muziekcollectie, welke definitief overleed na een gecraste MB HD en een daarop volgende niet werkende timemachine backup.
Zo stierf ook de TM en staat alles in de cloud.
MB Air ‘12| SE1+2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
geplaatst door: imex
Jammer. Het verschil met een iPhone is in feite alleen de hardware om te bellen. Daarom heb ik nooit het prijsverschil met een iPhone begrepen. Later liep hij door de 4-jaarlijkse update natuurlijk ook achter op andere prestaties.
'They want to make the best computer'
geplaatst door: iSan
Er was een tijd dat ik iPod Touch (laatste generatie) veel mooier vond dat de iPhones, volgens mij periode rond iPhone 6/7, die waren ook maar duffe, matte kleuren. Heel jammer dat ik niet met iPod kon appen, anders had ik die wellicht gekocht...

Hier zijn 3 iPod-modellen gebruikt totdat de iPhones in huis kwamen. In die zin snap ik Apple dat ze de stekker uit de iPods trekken. Er is tijd van komen en tijd van gaan.
geplaatst door: Mac OS X
de mooist IPod vond ik nog de  altijd de IPod classic
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 en Macbook Pro 16ich 2021
old Apple computers never dies