geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
Chips voor iPads en MacBooks lijken steeds moeilijker leverbaar
De corona crisis heeft gezorgd voor zowel meer vraag als problemen met de productie, dus dat er een steeds groter tekort aan computer-onderdelen ontstaat, is niet zo vreemd. Apple leek daar tot nu toe relatief weinig last van te hebben, maar daar zou verandering in kunnen komen.

Want hoewel ze bij Apple er erg goed in zijn om zoveel mogelijk voor zichzelf te reserveren, geholpen door de economische macht van het bedrijf, meldt Nikkei Asia nu dat ook Apple nu last heeft van deze situatie. Bij MacBooks zou het vooral om chips gaan, bij iPads vooral om displays en de componenten die daarbij nodig zijn.
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2020En16-inchMacBookPro.jpg
Chips voor iPads en MacBooks lijken steeds moeilijker leverbaar


Apple zou orders voor sommige componenten voor deze devices daarom nu al naar de tweede helft van dit jaar verschoven hebben. iPhones zouden op dit moment nog geen last hebben van deze tekorten, hoewel de voorraden van sommige onderdelen op dit moment ook de kritische grens aan het naderen zijn (‘quite tight’).

Recent liet Samsung weten dat ze ook steeds meer moeite hebben met deze tekorten en sommige van hun smartphones al vertragingen opliepen. Samsung maakt veel van de chips zelf, maar natuurlijk ook niet allemaal. En uiteindelijk kan een tekort van één cruciale chip voldoende te zijn om je hele productie lam te leggen.