geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
RAM en SSD upgrades blijken ook mogelijk voor M1 Macs
Voor iedereen die graag de mogelijkheid wil hebben om het RAM geheugen uit te breiden of de SSD voor de opslag te vervangen leken de nieuwe Macs met M1 chip niet echt goed nieuws. Want een stuk sneller, maar met RAM geïntegreerd in de chip en SSD gesoldeerd op het moederbord.

Als jij iemand bent die daar de pest in had dan is er goed nieuws (via Google Translate), in China is het gelukt om zowel de RAM van een M1 MacBook Air uit te breiden van 8 GB naar 16 GB en de 256 GB SSD opslag te vervangen door een 1 TB SSD. Je hebt er wel veel  kennis en de juiste apparatuur voor nodig, maar het is dus wel degelijk mogelijk. Hieronder zie je eerst de RAM die een upgrade kreeg en daarna de SSD, inclusief het resultaat.Dit betekent waarschijnlijk dat reparateurs die fijnsolderen in het programma hebben over een tijdje dit ook bij ons zullen kunnen. Afhankelijk van hoe snel deze informatie ook bij ons bekend wordt, en of de onderdelen bij ons verkrijgbaar zullen komen. Mogelijk goed nieuws voor iedereen die de mogelijkheid van upgraden wil hebben, of een Mac tot het bittere eind wil gebruiken.

Kanttekeningen

Daarbij wel een aantal kanttekeningen: dit is ongetwijfeld een arbeidsintensief proces wat niet iedereen kan, de kans lijkt dan ook groot dat dit niet erg goedkoop zal zijn. Pas als de kosten daarvan bekend zijn kan je de afweging maken of het de moeite is, of niet.

Daarbij ben je afhankelijk van de kwaliteit van degene die dit uitvoert, als die niet zo goed soldeert pluk je daar de zure vruchten van, en moeten we ook nog maar zien hoe Apple hierop reageert. Het is niet ondenkbaar dat er in de toekomst een software update komt om dit te verhinderen, want het zou de reputatie van Apple kunnen schaden.

Meer hierover is te vinden op deze pagina. #AppleSilicon #MacBookAir #MacBookPro #MacMini
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
RAM en SSD upgrades blijken ook mogelijk voor M1 Macs
7 april 2021 - 09:04    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Citaat
The RAM and SSD components on Apple's ‌M1‌ Macs are soldered in place, making the procedure extremely challenging, and there is reportedly a high chance of failure.

Tja. Voor de thrillseekers.
Stay at 127.0.0.1, wear a 255.255.255.0
RAM en SSD upgrades blijken ook mogelijk voor M1 Macs
8 april 2021 - 08:08    reactie #2
geplaatst door: Spooter
Het originele topic is afgesloten, maar zonder naamsvermelding zoals
daar wel staat dat er in dit bericht zou staan ; )