Relatie uit? iOS 15 komt je te hulp!
11 juni 2021 - 10:03   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Relatie uit? iOS 15 komt je te hulp!
Is je relatie ooit uitgegaan, heb je een iPhone en ben je niet iemand die meteen alle foto’s van je ex verwijderd? Dan heb je waarschijnlijk al eens meegemaakt dat je plotseling ‘verrast’ wordt met een terugblik (Memory) waarin je ex waarschijnlijk de hoofdrol heeft.

Vanaf deze herfst biedt iOS 15 in dat soort gevallen de oplossing, aanhakend op de gezichtsherkenning die al een tijd in de Foto’s-app ingebouwd is krijgen we daar bij de optie om bepaalde personen minder in beeld te krijgen. Hieronder links zie je de opties in iOS 14, rechts de nieuwe optie bij personen die in de eerste beta-versie van iOS 15 te vinden is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PhotosAppRemoveFrom.jpg
Relatie uit? iOS 15 komt je te hulp!


Wil je nu al meer controle over terugblikken, op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg daarover. Waaronder ook de optie en uitleg over hoe je zelf terugblikken aan kan maken, in plaats van je iPhone of iPad dat voor je doet.

Je kan op dit moment trouwens al wel het tegengestelde doen van de oplossing van iOS 15 hierboven: het toevoegen van mensen aan terugblikken. Dat doe je als volgt:

Citaat
Iemand uit uw album 'Personen' toevoegen aan uw terugblikken:

  • Ga naar het tabblad 'Albums' en tik op het album 'Personen'.
  • Tik op de miniatuur van de persoon en daarna op de knop 'Meer' (de blauwe cirkel met drie stippen).
  • Tik op 'Voeg toe aan terugblikken'.


 #iOS #iPadOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.