geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Reparatie van de HomePod mini kost bijna hetzelfde als de nieuwprijs
De HomePod mini is inmiddels in een aantal landen om ons heen te bestellen, onder andere in Duitsland te bestellen, als je ruim anderhalve maand wachten en ophalen bij een Apple Store daar geen bezwaar vindt. Meer informatie daarover vind je in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.

De HomePod mini kost maar € 96,50, voor een smart speaker van Apple een erg aantrekkelijke prijs (de grotere versie kost in Duitsland € 320,70). Maar let op, het lijkt een goed idee om naast die 96,50 ook nog 15 euro aan AppleCare+ uit te geven. Want op deze support-pagina van Apple kan je lezen dat de reparatiekosten van een HomePod mini bij Apple zelf bijna evenveel kost (€ 90,60) als een nieuwe. Waardoor het eigenlijk loont om helemaal niet te repareren, maar meteen een nieuwe te kopen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniWitEnSpacegrijs.jpg
Reparatie van de HomePod mini kost bijna hetzelfde als de nieuwprijs


Zo’n erg hoge prijs voor de reparatie zien we trouwens ook bij de grotere HomePod, als je die bij Apple laat repareren ben je maar liefst € 294,01 kwijt.

Daarbij zal een eventuele reparatie bij Apple, met of zonder AppleCare+, ook wel even op zich laten wachten. Omdat deze devices bij ons nog steeds niet verkocht worden lijkt het voor de hand te  liggen dat ze eerst naar een reparatieafdeling in Duitsland opgestuurd zullen moeten worden, wat natuurlijk niet helpt bij een snelle afhandeling. #HomePodMini #HomePod
geplaatst door: gipsman
Zorgelijk maar niet ongewoon.
Denk aan inktpatronen voor de doorsnee printer of een nieuwe batterij voor eender welk device.
Allemaal peperduur maar nodig na de initiële aankoop.
Manufacturing (China en aanverwanten) zijn spotgoedkoop, repair (Europa, US) is duur want gekoppeld aan de uurlonen.
Zolang dit evenwicht niet hersteld wordt, moeten we daar mee leven.
geplaatst door: GeorgeM
En kennelijk hebben ze bij Apple veel vertrouwen dat zo'n reparatie zelden of nooit nodig zal zijn, vandaar de relatief lage AppleCare+ prijs in dit geval.