geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Zitten we te wachten op een telefoon met LED’s op de achterkant?
In de jaren nadat de iPhone in 2007 werd uitgebracht zagen we dat alle telefoons het succesvolle design probeerden te imiteren, waarbij in het design zelden iets echt anders te zien was. De Fairfone kwam wel met een andere filosofie, maar lijkt op het eerste gezicht ook vooral op een iPhone.

Daar brengt de Nothing Phone verandering in, tenminste, aan de achterkant. Want de gedeeltelijk doorzichtige achterkant van deze telefoon is voorzien van LED’s in een apart patroon. En die zijn daar niet voor niets, die kunnen gebruikt worden om van alles aan je door te geven. Bijvoorbeeld dat er een bericht op je wacht, of knipperen in het ritme van een gekozen beltoon.


De vraag lijkt of dit voorziet in een behoefte, of dat het vooral een gimmick zal blijven en uiteindelijk alleen tot de Nothing Phone beperkt zal blijven.

Het idee met de LED’s aan de achterkant is trouwens wel het enige wat de Nothing Phone opmerkelijk maakt wat betreft het design. Want verder is het eigenlijk een kloon van een iPhone, tot aan de knopjes toe, zoals in de foto hieronder ook te zien is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NothingPhoneZwevend.jpg
Zitten we te wachten op een telefoon met LED’s op de achterkant?

klik op de afbeelding voor een grotere versie


Ledflitsmeldingen op je iPhone

Wil je graag Ledflitsmeldingen op je iPhone, dan is dat ook mogelijk dankzijn het LED-lampje dat aan de achterkant naast de camera’s te vinden is. Meer uitleg daarover is op deze pagina te vinden.


Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: orange
Ik heb nog nooit een LED gemist op mijn telefoons.
Zeker niet op de achterzijde.

Leuk als je je telefoon vooral achterstevoren gebruikt. 😜
geplaatst door: jaco123
Wat oudere Nokia's hadden twee ledjes die knipperden als je telefoontjes gemist had of er een sms binnen was gekomen. Dat was erg handig, omdat je dan kunt zien of je iets gemist hebt zonder dat je je telefoon hoeft te pakken.
(tegenwoordig heeft 80% van de mensen die telefoon de halve dag vast, dus alleen relevant voor mensen die hun telefoon uren achter elkaar laten liggen...)
geplaatst door: Ziegler
@orange
Voor de iPhone bestond was er vrij veel dat je nog nooit had gemist.
geplaatst door: anraadts
@jaco123: volgens mij hadden Blackberry's ook dat soort lampjes.

Wat betreft deze innovatie van Nothing Phone: is inderdaad een veel verder uitgewerkt idee, maar niet eentje waar ik op zit te wachten.
geplaatst door: KvB
Misschien hoor ik bij een uitstervende soort, maar ik heb mijn telefoon in een case en zie dus nooit de achterkant.
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: Sypie
De LED van de camera op een iPhone kun je ook gebruiken om notificaties of telefoontjes weer te geven. Mijn manager het dat ook. Daardoor geen geluid ingesteld maar wel licht, stoort minder tijdens vergaderingen.
geplaatst door: McLoe
Wat zullen mensen met epilepsie hier blij mee zijn... Not. Maarre, er zit toch al een flits-LEDje naast de camera die deze taak prima aan zou kunnen? En dat werkt óók met een hoesje er omheen.
geplaatst door: sluisje
In tegenstelling tot de schrijver van dit nieuwsbericht lijkt mij dit wel wat.
Het kan op deze manier inderdaad heel wat info doorgeven terwijl de telefoon naast mij ligt. Het is handig om dan met één oogopslag te zien of iemand gebeld heeft of geappt of wat dan ook.
Er zijn al hoesjes met een transparante achterkant die voor dit type phone geschikt lijken. Een leuk idee.
geplaatst door: boiing
Het is handig om dan met één oogopslag te zien of iemand gebeld heeft of geappt of wat dan ook. Er zijn al hoesjes met een transparante achterkant die voor dit type phone geschikt lijken.
De LED van de camera op een iPhone kun je ook gebruiken om notificaties of telefoontjes weer te geven.
Blijkbaar toch niet zo belangrijk voor je sluisje, anders had je die functie allang in gebruik. En transparante hoesjes zijn er ook al jaren :wink:.
geplaatst door: sluisje
Blijkbaar toch niet zo belangrijk voor je sluisje, anders had je die functie allang in gebruik.
De optie die je noemt is (nu nog) veeel te beperkt. Ik wil ook geen flits ipv een geluidje of trilling. Ik wil een indicatie dat er gebeld is, of dat er geappt is. Ik zit nl niet constant naast mijn telefoon.

En transparante hoesjes zijn er ook al jaren :wink:.
Dat zeg ik!
geplaatst door: okkehel
Een beetje een zuur slot van het artikel. Een mobiele telefoon is een rechthoek, met twee of drie knoppen en wat lensjes op de achterkant. Hoeveel varianten in het ontwerp daarvan kan je aanbrengen? Die dingen lijken op afstand allemaal eender en pas als je ze aanzet zie om wat voor merk het gaat omdat dan het logo van de fabrikant in beeld komt. Het ontwerpen van een mobieltje is echt geen hogere wiskunde maar gaat wel gepaard met een hoop wichtigmacherei, ongeacht de fabrikant.
geplaatst door: Ziegler
@okkehel,

Op elkaar lijken is niet hetzelfde als elke hoek, knop, streeptje, formaat exact overnemen.
geplaatst door: orange
Tsja, je kunt twee lenzen naast elkaar zetten, onder elkaar, of er een willekeurig zooitje van maken zoals Apple met de huidige modellen doet.

En dan heb je nog zo'n knopje. Boven, links, rechts?

Dan zijn we wel een beetje uit gevarieerd.

geplaatst door: Ziegler
Ach, ik denk de betreffende ontwerper iets beter zijn best had moeten doen.
geplaatst door: raverke95
Mijn voorlaatste Android smartphone was een SonyEricsson Xperia Z. Heb die ooit met spijt in het hart moeten wegdoen wegens een ontbrekende functie voor de handsfree in m'n wagen.

Nu goed, die had zo'n ledje dat je volledig naar eigen smaak kon instellen. Ik gebruikte dat wel. Voor agenda, oproepen en berichtjes had ik een kleurtje ingesteld dat ging knipperen als er betreffende melding was. Wel een appje nodig om het continu te laten knipperen; want ook dat stopte na een minuut. Standaard had je er niks aan.

Ik denk dat die functie in Android een beetje overgenomen is door AOD. Als ik één voordeel zie van een AOD scherm zijn het wel die meldingen.
Liever (in/uitschakelbare) AOD ipv ledjes achteraan op een iPhone.
geplaatst door: orange
Ach, ik denk de betreffende ontwerper iets beter zijn best had moeten doen.
Dat denk ik bij de iPhones ook wel eens ja. ;)
geplaatst door: Robert
De LED van de camera op een iPhone kun je ook gebruiken om notificaties of telefoontjes weer te geven. Mijn manager het dat ook. Daardoor geen geluid ingesteld maar wel licht, stoort minder tijdens vergaderingen.
Bedankt voor deze toevoeging, wist dat al maar had er niet aan gedacht om dat in het nieuwsbericht te verwerken.

Heb bij deze een korte alinea hierover helemaal onderaan toegevoegd.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.