geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
SharePlay komt pas later deze herfst naar iOS 15
Op de Mac is het al heel erg lang mogelijk om het scherm van een ander te zien of over te nemen, of je eigen scherm te delen met iemand anders. Heel erg handig als je bijvoorbeeld iemand wil ondersteunen, terwijl die zich niet op dezelfde locatie bevindt als jijzelf.

Tijdens de presentatie van de WWDC werd ik dan ook erg enthousiast van SharePlay. Daarmee kan je voor het eerst ook met een iDevice je scherm delen, maar dat is nog lang niet alles. Het zou met SharePlay ook mogelijk moeten zijn om films en TV programma’s met een ander te bekijken, samen naar dezelfde muziek te luisteren, samen bij te dragen aan een playlist en nog veel meer.


Aan de mogelijkheden hierboven kan je al zien dat Apple besloten had om het niet stukje bij beetje uit te rollen, maar in één keer heel erg veel hooi op de vork te nemen. Mogelijk speelt dat mee bij het nu aangekondigde uitstel, hieronder de tekst daarover die aan ontwikkelaars gericht is.

Citaat
SharePlay has been disabled for use in iOS and iPadOS 15 developer beta 6 and will be disabled for use in its initial release this fall. SharePlay will be enabled for use again in future developer beta releases and will launch to the public in software updates later this fall. To continue your development, we have provided a SharePlay Development Profile which will enable successful creation and reception of GroupSessions via the Group Activities API.
Apple biedt in de tussentijd ontwikkelaars alternatieve manieren om toch alvast te kunnen experimenteren met SharePlay, onder andere door SharePlay-profielen.


 
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
SharePlay komt pas later deze herfst naar iOS 15
19 augustus 2021 - 12:43    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Zomaar een idee: is SharePlay geen gepanteerde technologie? Ik bedoel, we kennen SharePlay van de Playstation sinds ... 2015 ofzo? Eerst onbeperkt en later moest (ook) Sony geloven aan het inbouwen van beperkingen waardoor je geen HDCP content (meer) kan Streamen.

Ik kan me nog een artikel herinneren ergens vorig jaar over dat Sony voor de PS5 een (nieuw?/opgewaardeerd?) patent had ingediend.

Ach ja, in het domein van de IT is het een gevecht (over en weer) van Patenten ... Of dat het is, weet ik niet ... Maar het schoot me te binnen ... Is absoluut een killerfeature vand e PS4/PS5 (vind ik). Zou dus mooi zijn om dat op iOS te hebben, al is er natuurlijk nog wat meer pijn. Immers, remote play van Microsoft en Nvidia vond men ook niet bijzonder "leuk" bij Apple met redelijk wat opgelegde beperkingen ...

... Hoe gaat de EU en de USA straks kijken naar SharePlay vanuit een juridische context, ik bedoel: momenteel staat Apple, Google, Microsoft, Amazon en eigenlijk de hele tech onder een vergrootglas en gaan er nocht best wat klappen vallen. Google heeft ook de nodige boetes gekregen ... Apple zal (zeker weten) ook niet buiten schot blijven ...