geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
“Siri Remote” gaat gewoon overal “Apple TV Remote” heten
Deze week kwam de vijfde beta-versie van tvOS 14.5 uit, en één van de dingen die daarin opviel is dat de omschrijving “Siri Remote” er nergens meer in te vinden is. Overal waar dat stond is nu Apple TV Remote te vinden, het lijkt er op dat Apple dit wil stroomlijnen.

Want tot nu toe werden deze twee namen door elkaar gebruikt, in landen waar Siri (nog) niet voorhanden was had Apple het altijd al over de Apple TV Remote. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple Siri niet meer zal gebruiken op de afstandsbediening van de Apple TV, simpelweg omdat dat prima werkt. Tenminste, zolang dat wat je zoekt in de taal is waarin Siri op dat moment staat ingesteld, als dat niet het geval is dan werkt het juist helemaal niet goed.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-SiriRemote-2.jpg
“Siri Remote” gaat gewoon overal “Apple TV Remote” heten


Er zijn al een tijdje geruchten dat Apple dit jaar een nieuwe Apple TV zal gaan uitbrengen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de Apple TV 4K in september 2017 uitgebracht werd. Daarbij zou Apple iets in de Apple TV gaan inbouwen waardoor die ook goed kan samenwerken met AirTags, de kleine devices om makkelijk dingen terug te vinden, die opvallend lang op zich doen wachten.

Verder is de Home-knop in tvOS 14.5 beta hernoemd naar de TV-knop. Ook hier lijkt het alleen te gaan om een naamsverandering, verder niets.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvos14.5TV-button.jpg
“Siri Remote” gaat gewoon overal “Apple TV Remote” heten


geplaatst door: A Henket
Snap ik wel. Siri is zo slecht: dat is geen reclame maar aankondiging van onheil.
geplaatst door: GeorgeM
@A Henket: ik gebruik Siri dagelijks heel erg vaak en heb er geen enkel probleem mee.

Maar bij jou werkt het dus niet goed?
geplaatst door: A Henket
Er is een beperkt aantal dingen dat het kan. Wekkers zetten, sommige routes, sommige bellen, soms whatsapp in de auto spraak naar tekst, soms muziek opzetten maar

- route naar snowworld Zoetermeer brengt je in Alaska (als ik een zwaar Rotterdams accent erop leg dan snapt ze het wel ... humor?)
- diverse verzoeken voor een playlist leveren sort of gelijknamige nummers maar niet de playlist al zeg je letterlijk Play Playlist X
- filmtitels zoeken die niet Nederlands zijn (is nogal snel) levert altijd iets fonetisch op waardoor die functie volkomen kansloos is.
- verzoek om agenda-informatie op homepod leidt tot de opmerking dat ze geen Nederlands kent (heeft dat er nou mee te maken als ik vraag hoe laat morgen mijn eerste afspraak is?)

Kijk voor simpele dingen heb ik geen Siri nodig. Voor de iets complexere dingen volstaat het niet.