geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SafariTechnologyPreview-icoon.jpg
Sommige functies van Monterey nu al in de Safari Technology Preview (Upd.)
Wil je risicoloos toekomstige versies van Safari testen, dan is de Safari Technology Preview altijd een prima manier. Deze kan je gewoon naast de ‘gewone’ Safari installeren en gebruiken. En eenmaal geïnstalleerd krijgt het via Systeemvoorkeuren de benodigde updates, net zoals macOS.

Deze Safari Technology Preview is op dit moment extra interessant, want daarin vind je nu al een aantal dingen waar je anders op moet wachten tot macOS 12 Monterey in de herfst wordt uitgebracht. Eén van de meest opvallende dingen daarvan is dat de adresbalk nu in de actieve tab te zien is, daardoor minder verticale ruimte inneemt en je dus meer ruimte overhoudt voor de content van de site. Vooral op kleinere schermen een groot voordeel.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SafariTechnologyPreview-Release126Schermafbeelding.jpg
Sommige functies van Monterey nu al in de Safari Technology Preview (Upd.)


Andere dingen die je in deze versie (Release 126) kan vinden zijn WebGL 2, betere ondersteuning voor Safari Web Extensies en nieuwe mogelijkheden voor HTML, CSS en JavaScript. Meer daarover is te lezen in de Safari 15 Beta Release Notes.

Wil je de Safari Technology Preview downloaden, dat kan op deze pagina.


Update: na veel kritiek op de aanpak van tabs in deze nieuwe versie van Safari is Apple bezig met het zoeken naar een tussenweg. Dit was al zo in de nieuwe beta-versie van macOS 12 Monterey, inmiddels is dat ook het geval in de nieuwe versie van de Safari Technology Preview (Release 128).

Heb je Safari Technology Preview al op je Mac staan dan kan je deze update vinden via Systeemvoorkeuren → Software Update, maar deze is natuurlijk ook naar binnen te halen via de link
hierboven.


 #Safari #macOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: GeorgeM
Bij mij kwam de melding van een nieuwe versie van Safari Technology Preview vandaag binnen, neem aan dat dat de aanleiding van dit nieuwsbericht is.

Net ermee gespeeld, en de adresbalk in combinatie met de tabs werkt prima, ook omdat de pinch-beweging (twee vingers op de trackpad naar elkaar toe bewegen) om alle tabs te zien nog steeds werkt.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.