geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Sommige gebruikers hebben problemen met opladen na watchOS 8.3 (Upd.)
Heb je watchOS 8.3 op je Apple Watch staan en laadt deze sindsdien erg traag op, dan ben je niet de enige. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is bij mensen die hier last van hebben, maar het zou te maken kunnen hebben met opladers van andere partijen.

Het lijkt op dit moment om erg weinig gevallen te gaan, voorbeelden zijn bijvoorbeeld te vinden op het forum van MacRumors en op Reddit. Aan de eerste reactie hebben we niet zoveel, die geeft simpelweg niet genoeg details. Maar de tweede maakt duidelijk dat het daar alleen speelt met een lader van een derde partij, en dat het prima werkt met de lader van Apple zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS-8.3ChargingIssues.jpg
Sommige gebruikers hebben problemen met opladen na watchOS 8.3 (Upd.)

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De post op Reddit maakt in de update ook duidelijk dat de lader van een andere fabrikant dan Apple geen problemen heeft, een iPhone 12 magnetisch en een koptelefoon via Lightning opladen met dezelfde lader werkt allebei wel prima.

Mocht je een Apple Watch hebben en sinds watchOS 8.3 problemen hebt met het opladen dan ben je dus gewaarschuwd: de kans lijkt groot dat het dan met de originele lader van Apple zelf wel goed werkt. Of Apple hier iets aan gaat doen is nog niet bekend, dat gebeurt meestal pas wanneer een probleem wijd verspreid is.


Update: inmiddels is de Release Candidate van watchOS 8.4 beschikbaar voor ontwikkelaars en daarin blijkt dit probleem opgelost te zijn. Als alles goed gaat dan is de verwachting dat deze update komende weer uitgebracht gaat worden. #AppleWatch #watchOS
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: puk1980
Hier twee keer WatchOS 8.3 in gebruik. Geen laadproblemen.

Waarom zou je een andere lader gebruiken dan de lader die bij je Apple Watch wordt meegeleverd?
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: Robert
Ik heb zelf twee laders in gebruik van een derde partij waaraan meerdere devices ‘hangen’, bijvoorbeeld meerdere iPhones en een Apple Watch.

Handig, want zo veel minder laders nodig, en ook handiger als je op reis bent.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.