geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-2-icoon.jpg
Sommige gebruikers MacBook Pro 2021 hebben last van geluidjes
De MacBook Pro met M1 chip kwam ruim zes maanden geleden op de markt, en inmiddels zijn er wereldwijd erg veel gebruikers heel erg tevreden mee en enthousiast over. Maar zoals zo vaak met nieuwe hardware zijn er ook probleempjes, die meestal maar relatief weinig mensen treffen.

In dit geval gaat het om geluidjes, zoals kraken en wat in het Engels als ‘popping’ wordt omschreven, dat is bijvoorbeeld het geluid dat je hoort als je een fles ontkurkt. Klachten hierover zijn inmiddels te vinden op Apple’s eigen Community en ook op Reddit. Het is alleen te horen als de MacBook Pro geluid produceert, bijvoorbeeld als je naar video kijkt of muziek speelt.


In de video hierboven is het duidelijk te horen, die bijgeluidjes heeft Beethoven zeker nooit in zijn partituur van zijn vijfde symfonie geschreven.

De vraag bij dit soort dingen is altijd of het gaat om een probleem in de software of de hardware. Door Apple is dit nog niet officieel als een probleem erkend, maar dat gebeurt vaak pas als er zich meer gebruikers met hetzelfde probleem melden.

Garantie

Bij dit soort berichten is het altijd de moeite om te vermelden dat dit soort gevallen exact de reden zijn waarom garantie bestaat. Heb jij hetzelfde probleem als hierboven te horen is, aarzel dan niet om daar aanspraak op te maken. #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: orange
Ah joh; in het kader van het opleven van interesse voor vinyl is het toch net alsof je naar een elpee luistert?
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: Mac OS X
Zit nu mijn op mijn terras, nu tik ik op mijn MBP 16inch 2021 gekocht april 2022 en geen problemen hier met muziek luisteren
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB 2016 en MacBook Pro 16inch 2021. Old Apple computers never die
geplaatst door: anraadts
@Mac OS X: gelukkig maar, en gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!
geplaatst door: Bebitoes
Helaas, ik heb hier veel last van als ik muziek afspeel. Ik heb er geen last van als ik via teams vergader. Mijn mbp 15 uit 2016 was een drama en nu begint mij mbp 16 uit2021 ook met ellende.
Omdat het nu erger is (echt opvalt) dan in het begin denk ik dat het software gerelateerd is.
geplaatst door: Tarmac58
er was laatst een draadje over een vergelijkbaar probleem, "MacBook M1 Apple reseller ontkent het probleem"
De nare bijgeluiden uit mijn MBP M1 verdwenen als sneeuw voor de zon toen ik mijn audio/midi configuratie, dat hulpprogramma dus, de samplefrequentie op 48KHz gezet heb.
 - je kan het altijd proberen, zou ik zeggen -
geplaatst door: Bebitoes
Ik heb dit ook gelezen en gedaan, helaas geen effect bij mij.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Toch jammer dat sommige mensen met zo'n dure en mooie machine pech hebben. :confused: Hopelijk is het softwarematig en kan het met een update opgelost worden. In het andere geval zou het door de garantie moeten gedekt worden. Zelf heb ik nog een MacBook 15 inch uit 2015 waar ik heel tevreden van ben.
 Apple gebruiker sedert 1992  Mac Studio M1 32 GPU met Dell 32 inch scherm  MacBook Pro 15" 2015  iPad 2018  iPhone SE1&3  2x Mac Pro 5,1 3,33 Ghz 6 core Radeon 580 & Geforce 980  Apple Watch 8  Apple TV 4K  Power PC G5 dc 2,3 GHz 
geplaatst door: jasperr
Naast 'popping' komt ook het kraken van de speaker vaak voor (MBP 16 inch eind 2019). Ik heb dit geregeld nadat ik het geluid via een externe speaker of koptelefoon heb laten spelen en daarna weer terug ga naar de interne speakers met de rechterspeaker. En na een paar keer wisselen tussen uitvoerapparaat kan het zo maar weer maanden weg zijn. Alle updates van 10.15 tot tot 10.15.7 hebben niet geholpen, en ik lees in fora dat hetzelfde probleem ook in Big Sur bleef bestaan
geplaatst door: Bebitoes
Ik heb bij mij de oplossing. Opstarten in save mode en vervolgens weer normaal opstarten. In de save mode worden er zaken weggegooit en dit lost bij mij het probleem op. het is dus een software dingetje.!!!!!!
geplaatst door: Kiiruna
 :tounge:
Ah joh; in het kader van het opleven van interesse voor vinyl is het toch net alsof je naar een elpee luistert?

ja, ja, maar als ik een plaat afspeel, dan hoor ik nooit geluiden van champagnekurken en gekraak, als dat ooit het geval zou zijn dan weet ik dat er iets goed mis is en dat ik geen aanspraak kan maken op garantie, want apparatuur en platen zijn allemaal "overjarig" en ik zou bij een nieuwe MacBook daar zeker wel aanspraak op maken. Ik ben dol op het geluid van champagnekurken, maar dan wel echte en wel in directe omgeving bij mij aan tafel. Proost!  :tounge:
MacBook Pro 14 inch - Apple M1 Pro - 16 GB - iPhone SE 1e gen. - 32 GB - Apple Watch series 7