geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Sommige M1 Macs hebben last van een screensaver-bug
De optie voor snelle gebruikerswisseling (Fast User Switching) zit al heel erg lang in macOS ingebouwd. Gebruik je het nog niet, je kan het vinden in Systeemvoorkeuren → gebruikers en groepen. Vooral een erg handige functie als meerdere mensen dezelfde Mac gebruiken.

Maar het is juist deze functie die sommige mensen met een M1 Mac dwars blijkt te zitten. Dat is onder andere te zien in Apple’s eigen Community-forum en op Reddit. De mensen daar krijgen bij het snel wisselen naar een andere gebruiker een screensaver in beeld, ook als ze die helemaal uit hebben staan. Daarbij is de muis-cursor te zien en te bewegen, maar klikken geeft geen enkel resultaat.


Hieronder de bijdrage van ‘Squeaks2369’ op Apple’s eigen Community-forum:

Citaat
M1‌ ‌MacBook Air‌. Big Sur 11.0.1. Happens on two separate user accounts, both with the screensaver disabled. No way to exit the screensaver but to close then open the lid. Happens a few times a day while actively using the computer. Browsing various forums it appears others are having this issue as well.
Daarin lees je ook meteen de makkelijkste oplossing: het scherm van je MacBook Air of 13-inch MacBook Pro even dicht en weer open doen. Heb je een M1 Mac mini dan is waarschijnlijk de enige oplossing op dit moment om de optie voor snelle gebruikerswisseling even helemaal uit te zetten. Tot Apple met een update voor Big Sur komt die dit probleem verhelpt. #MacBookAir #MacBookPro #MacMini #AppleSilicon #BigSur
antw: Sommige M1 Macs hebben last van een screensaver-bug
19 januari 2021 - 14:13    reactie #1
geplaatst door: pjottervmr
Ook net een probleem, blijkbaar bij een M1 MacBook Pro. Dealer doet een her installatie die blijkbaar niet lukt, en moet een moederbord en een touchpad vervangen.
antw: Sommige M1 Macs hebben last van een screensaver-bug
20 januari 2021 - 20:49    reactie #2
geplaatst door: jocstone
Ook hier al enkele keren hetzelfde probleem gehad, maar meestal te verhelpen door het scherm dicht te klappen, even te wachten en opnieuw te openen. Dacht dat ik de enige was met dit probleem, niet dus…
antw: Sommige M1 Macs hebben last van een screensaver-bug
23 januari 2021 - 08:06    reactie #3
geplaatst door: paulhaasnoot
Mijn M1 is inderdaad niet probleemloos. Dit heb ik ook al eens gehad, maar ook Bluetooth en andere zaken werken minder probleemloos dan mijn vorige MacBook Pro.

Toch ben ik overall tevreden.
MacBook Pro 13" M1 2020, iPad Pro 11" 2020, iPhone 12 Mini 256 GB