geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Spatial Audio en meer in AirPods Pro en AirPods Firmware Update
Het werd al op de WWD 2020 belooft: met iOS 14 zouden de AirPods Spatial Audio (Ruimtelijke Audio) krijgen, Inmiddels is het zover, met de meest recente beta-versie van iOS 14 draaien en de nieuwe firmware werkt dit. En het werkt als belooft, het geluid lijkt echt uit de originele bron te komen.

Dat betekent dat stemmen en ander geluid vanuit bijvoorbeeld je televisie nu echt daaruit lijken te komen, je hebt met deze oortjes dus eigenlijk een surround audiosysteem in je oren. De andere nieuwe functie in deze firmware update (Auto Switching) zorgt ervoor dat je automatisch tussen verschillende geluidsbronnen kan schakelen. Auto Switching werkt trouwens niet alleen op de AirPods Pro, maar ook op de ‘gewone’ AirPods, dus ook daarvoor heeft deze update iets te bieden.


Spatial Audio kan je aan en uitzetten via het bedieningspaneel van iOS. Je moet natuurlijk wel materiaal afspelen waarin dat aanwezig is, dat is bijvoorbeeld zo bij de serie For All Mankind van Apple TV+.

Versie van de firmware opzoeken

Hoewel je zelf een firmware update op je AirPods Pro niet zelf kan installeren kan je wel zien welke versie er op staat, en of je de nieuwe versie dus al hebt. Dat doe je door op je iPhone, iPod touch of iPad de Instellingen-app te openen, daar te gaan naar Algemeen en bovenaan te kiezen voor Info. Als je daarin klikt op “AirPods”  dan zie je het nummer staan naast “Firmware Versie”. Het versienummer van deze update is 3A283.
 #AirPodsPro #AirPods #FirmwareUpdate
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.