geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-iOS14-icoon.jpg
Apple gaat gat in beveiliging ouderlijk toezicht eindelijk oplossen
Drie jaar geleden meldde Joanna Stern van The Wall Street Journal dat er een gat was in de beveiliging van Apple’s ouderlijk toezicht, tegenwoordig onderdeel van Schermtijd. Door code toe te voegen in de adresbalk is het mogelijk om websites met bijvoorbeeld pornografie of geweld te bezoeken.

Deze truc werkt trouwens niet alleen in iOS 17, maar ook in iOS 15 en iOS 16 en ook in macOS 14 Sonoma, het huidige besturingssysteem voor de Mac.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17SettingsScreenTimeFamilySharingContentRestrictionsWebContent.jpg
Apple gaat gat in beveiliging ouderlijk toezicht eindelijk oplossen


klik of tap voor een grotere versie

Apple heeft Joanna Stern nu (eindelijk!) laten weten dat het zich bewust is van een probleem met een onderliggend webtechnologie-protocol voor ontwikkelaars, waardoor een gebruiker beperkingen van web-inhoud kan omzeilen (“an issue with an underlying web technology protocol for developers, which allows a user to bypass web content restrictions”). Waarbij vermeld wordt dat Apple van plan is dit in een komende software update te corrigeren.

Daarbij is het dus niet duidelijk of dit in een update voor de huidige versies van iOS, iPadOS en macOS gaat gebeuren, of dat we op de volgende versies van deze besturingssystemen in de komende herfst moeten wachten.

Beveiligingsonderzoekers die met Stern spraken vertelden haar dat deze bug voor het eerst werd gemeld aan Apple in maart 2021, nadat was ontdekt dat het invoeren van een tekenreeks website-beperkingen kon omzeilen die waren geïmplementeerd door ouders en maar ook voor apparaten die in het bedrijfsleven gebruikt worden. Met deze hack kan je die beperkingen dus omzeilen op iPhones, iPads en Macs.

Apple vertelde die onderzoekers dat het geen beveiligingsprobleem was en gaf hen in plaats daarvan de opdracht om een rapport in te dienen via de Feedback-tool. Nadat het rapport was ingediend, kwam er geen reactie van Apple. Pogingen om de bug opnieuw in te dienen bij Apple leverden tot nu toe geen reactie op.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
Schermtijd is zo ie zo zo lek als een mandje. Geen idee hoe de telg het voor elkaar krijgt maar er wordt, voorbeeld: meer geTikTokt* dan ik heb aangegeven in schermtijd.

*TT is echt de nachtmerrie van elke ouder, niks zo verslavend als die app. En als dan Schermtijd te omzeilen is heb je het nakijken als ouder.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: doctor_apple
E-I-N-D-E-L-I-J-K ... Junior klaagt als hij veroordeeld is tot zijn Mickey-soft computer, want daar is zelfs per App ingeregeld wat hij mag en niet mag ... En (kennelijk) heeft ie het (nog) niet kunnen omzeilen ...

... Zowel de iPad als de Android Tablets hebben geregeld een schermtijd die van onze lang-zal-ze-leven-tijd nooit is opgegeven ... Hoe het lukt, lukt het ... Maar bij ons thuis is de top 3 (mis)bruikte apparaten (lees: langer gebruikt dan "begroot" of "toegestaan"):

- Apple iPad
- Samsung Tab
- Microsoft PC
- Sony PS4

De Sony en Microsoft is super-streng en weinig opties tot misbruik ... De Samsung lastig, maar niet ondoenelijk, maar Apple's ouderlijk toezicht ...  :cool: ... Weet echt niet wat ze precies uitgevogeld of op het internet gevonden hebben, maar zoals gezegd: Roblox of andersoortig extra aan tijd ... Komt gergeld voor ... "Junior, heb je iets lopen veranderen?" ... "Nee Pappa, ik zou niet weten hoe het (zomaar) kan ... Was al blij met mijn extra tijd 🤪" ... Sure 🤣

Maar goed, er is hoop ... Alleen vermoed ik dat tegen de tijd dat het gefixt is de kinderen hier alweer in hun volgende ontwikkelingsstadium aankomen en het zonder zullen mogen stellen ... ...

Tijd voor een fix ... In ieder geval voor de volgende generaties 😜