geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Steeds meer iOS-gaming via Safari in plaats van de App Store
Dat een aantal partijen niet blij is met de tarieven die in de App Store berekend worden is al een tijd overduidelijk, en vooral duidelijk in het conflict tussen Epic en Apple. Apple’s antwoord is het App Store Small Business Program, maar daar hebben die grote partijen niets aan.

Daarom kiezen met name de aanbieders van games  inmiddels steeds meer voor games die binnen Safari gespeeld worden, in plaats van via de App Store. De eerste grote partij die dit aanbiedt is Nvidia, waarvan deze service GeForce NOW heet. Dat biedt op dit moment als beta-optie gaming via Safari aan, zoals in in een blog-post van het bedrijf zelf te lezen is. Wil je het uitproberen op een iPhone, iPod touch of iPad, dan kan dat op play.geforcenow.com/.

https://blogs.nvidia.com/wp-content/uploads/2020/11/gfn-on-ios.jpg
Steeds meer iOS-gaming via Safari in plaats van de App Store


Op diezelfde pagina staat trouwens ook dat binnenkort Fortnite ook via deze optie te spelen zal zijn:

Citaat
Fortnite, Coming Soon

Alongside the amazing team at Epic Games, we’re working to enable a touch-friendly version of Fortnite, which will delay availability of the game. While the GeForce NOW library is best experienced on mobile with a gamepad, touch is how over 100 million Fortnite gamers have built, battled and danced their way to Victory Royale.

We’re looking forward to delivering a cloud-streaming Fortnite mobile experience powered by GeForce NOW. Members can look for the game on iOS Safari soon.

En GeForce NOW is niet de enige service die voor deze route kiest, in de tweet hieronder kan je zien dat de cloud-gaming service Google Stadia ook naar iOS komt, en ook in dat geval zal het gaan om gaming via Safari. 


Als laatste van de grote spelers is er ook nog Microsoft’s xCloud. Dat werd op 15 september gelanceerd voor Android, maar door restricties van de App Store is het nog niet beschikbaar voor iDevices. Zo is het op dit moment bijvoorbeeld (nog?) niet mogelijk om een game van een Xbox naar een iDevice te streamen.

Het wordt interessant om te zien of Microsoft het voorbeeld van Nvidia en Google gaat volgen, of dat er een andere route gekozen wordt.
 #AppStore