Steve Jobs, in al zijn facetten
18 maart 2015 - 10:12   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Steve Jobs, in al zijn facetten
Steve Jobs was een man waar makkelijk een karikatuur van te maken was, hij was bekend en berucht als de man die plotseling kon ontploffen en bikkelhard kon zijn. De uitdrukking "getting Steved" is dan ook niet voor niets ontstaan.

Maar portretten van Steve Jobs die hem afschilderen als iemand die alleen maar te vrezen viel kloppen niet, de man had veel meer in zich. Dat was ook één van de dingen die zo tegenvielen in de biografie van Walter Isaacson, Steve bleef daar eigenlijk ééndimensionaal, terwijl de man veel meer in zich had.

Het is trouwens niet alleen die biografie, er is net een documentaire uitgekomen met als titel "Steve Jobs: Man in the Machine", waarin Steve ook als een rotzak wordt neergezet. De reactie van Eddy Cue op deze film maakt duidelijk dat volgens hem dat beeld helemaal niet klopt:
Citaat

Voor iedereen die een completer beeld van Steve Jobs wil hebben, er komt binnenkort een boek uit met als titel "Becoming Steve Jobs", geschreven door Rick Tetzeli en Brent Schlender, en zo'n beetje alle insiders zijn het erover eens dat dit boek alle nuances van Steve vangt. Dus ook zijn zachte kant, waarbij het duidelijk was hoe hij in het leven stond, en bijvoorbeeld liever zelf stierf dan het aanbod van Tim Cook om zijn lever met hem te delen te accepteren.

Dit boek komt uit op 24 maart aanstaande, maar hier kan je alvast een stuk ervan lezen.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Steve Jobs, in al zijn facetten
4 september 2015 - 15:46    reactie #1
geplaatst door: malpiet
Ik ga hem dit weekend is rustig bekijken.