geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone-1steGeneratie-icoon.jpg
Steve Jobs wilde vanaf het begin geen SIM-kaart in de iPhone
Het eerste device van Apple met een eSIM was de Apple Watch Series 3, die kwam in september 2017 uit. Precies een jaar later volgden de eerste iPhones (iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR), bij iPads waren dat de 11 inch en 12,9 inch iPad Pro modellen, in oktober van dat jaar.

Maar als het aan Steve Jons had gelegen dan had de allereerste iPhone al geen SIM-kaart gehad. Dat komen we te weten in het interview van Joanna Stern met de vroegere iPod Vice President Tony Fadell, één van de mensen die nauw betrokken waren bij het ontstaan van de iPhone.


We mogen ons hier in Europa trouwens gelukkig prijzen dat dit niet doorging, want toen was het alleen mogelijk om een iPhone zonder SIM-kaart te maken door alleen CDMA te gebruiken, en GSM links te laten liggen.

Deze keuze werd trouwens in 2011 alsnog gemaakt, er kwam toen in de VS een model van de iPhone 4 uit zonder SIM-kaart die alleen op het CDMA netwerk van de Amerikaanse provider Verizon te gebruiken was.

Toekomst van de SIM-kaart in de iPhone

Eind vorig jaar circuleerde er een gerucht in Brazilië dat Apple de SIM-kaart in de iPhone 15 helemaal zou willen laten vervallen. De kans dat Apple dat wil is natuurlijk groot, het zal de haalbaarheid zijn die zal bepalen of het realistisch is.

Mocht dat toch gaan gebeuren, dan komt er waarschijnlijk  een model zonder én een model met SIM-kaart, afhankelijk of het gaat om een gebied waar eSIM ondersteund wordt, of niet.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Rene van den Abeelen
 '... dan komt er waarschijnlijk  een model zonder én een model met SIM-kaart, afhankelijk of het gaat om een gebied waar eSIM ondersteund wordt, of niet...'

Dus... dan moet je voor je buitenlandse vakantie checken of je je iPhone mee kan nemen of dat je er daar niets aan zal hebben?
geplaatst door: iSan
@Rene van den Abeelen

Dat wordt idd lastig voor de verre reizigers. Maar er komen vast wel oplossingen.

Apple is een trendsetter mbt het weglaten van onderdelen, waarna andere merken Apple's zet volgen, eerste keer was dat floppydisk ineens weggelaten werd en daarna dus CD drive, etc.
geplaatst door: orange
Was toch best handig dat ik in Amerika gewoon een ander SIM-kaartje in mijn telefoon kon schuiven.

Daar gaat nog heel wat water naar de zee moeten stromen wil dit overal eenvoudig bruikbaar gaan zijn.

We moeten eigenlijk naar een systeem zoals we nu in de EU (en oké, de UK gelukkig ook nog) al hebben; je abonnement wereldwijd geldig. Maar de kans dat dat ooit zal gaan gebeuren is nog niet zo heel groot.
geplaatst door: Jakko W
je abonnement wereldwijd geldig. Maar de kans dat dat ooit zal gaan gebeuren is nog niet zo heel groot.
Zeker niet als je Amerika er ook in mee wilt krijgen, want dan gaan de telefoonbedrijven lobbyen (want gevreesde inkomstenderving) en kun je het wel vergeten. De EU neemt veel beslissingen in het voordeel van de consument, de VS in het voordeel van grote bedrijven.
geplaatst door: Ziegler
Apple is een trendsetter mbt het weglaten van onderdelen, waarna andere merken pple's zet volgen, eerste keer was dat floppydisk ineens weggelaten werd en daarna dus CD drive, etc.

Ik wacht op de versie dat ze een telefoon gaan bouwen zonder de telefoon. Gewoon een lege doos. Vanaf €999,-.
geplaatst door: iSan
Ik wacht op de versie dat ze een telefoon gaan bouwen zonder de telefoon. Gewoon een lege doos. Vanaf €999,-.

Dat zou pas goed zijn!  :sneaky2:
geplaatst door: GeorgeM
Ik zou pas een iPhone zonder simkaart kopen als eSIM overal ondersteund wordt.

In het verleden in het buitenland vaker een goedkoop simkaartje gekocht voor het verblijf daar, zie het niet zitten als dat geen optie meer is.
geplaatst door: macossie
Ik wacht op de versie dat ze een telefoon gaan bouwen zonder de telefoon. Gewoon een lege doos. Vanaf €999,-.
:woot: Less is More  :biggrin: :happy:

en om transport kosten en het milieu te sparen ook verkrijgbaar zonder doos.  :biggrin:
geplaatst door: MacFrankie
'... dan komt er waarschijnlijk  een model zonder én een model met SIM-kaart, afhankelijk of het gaat om een gebied waar eSIM ondersteund wordt, of niet...'

Dus... dan moet je voor je buitenlandse vakantie checken of je je iPhone mee kan nemen of dat je er daar niets aan zal hebben?
Nee, natuurlijk niet! Tenzij je op vakantie een andere SIM-kaart in je telefoon stopt.

Voor een netwerk maakt het niet uit of je telefoon een SIM of een eSIM heeft, het maakt uit of jouw provider het ondersteunt. Als je op vakantie gaat, dan gebruik je doorgaans je bel- en datategoed welke bij jouw Nederlandse abonnement hoort.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: boiing
Voor vakanties in de EU gebruik je de data van je abonnement. Voor verre reizen schaf je een (tijdelijke) e-sim aan. Er zijn tegenwoordig een heleboel providers met zo goed als wereldwijde ondersteuning. Ze bieden land, continent, of wereldbundels. Uiteraard is dat niet zo goedkoop als je eigen databundel maar bij zo'n verre reis kunnen die paar tientjes er ook nog wel bij. Ik zie het probleem dus niet zo eerlijk gezegd. Je eigen databundel wereldwijd? Dat gaat voorlopig niet gebeuren. Een iPhone zonder fysieke SIM kan prima, overal!

https://www.flexiroam.com
https://www.airalo.com
https://knowroaming.com